Teknoloji

Nokia’nın Windows telefonlarına özel sıkıştırma yapan internet tarayıcıs Xpress’in final sürümü yayınlandı

Nokia’nın geçtiğimiz ekim ayında beta olarak yayınladığı Nokia  Xpress internet tarayıcısında veriler Opera Mini’de olduğu gibi telefona iletilmeden önce uzak bir sunucuda sıkıştırılıyordu. Böylelikle kullanıcılar web sitelerini daha hızlı yüklerken bir yandan da sahip oldukları internet bağlantı paketlerindeki veri miktarını daha idareli bir şekilde kullanma fırsatı buluyordu. Xpress internet tarayıcısı verileri üçte iki gibi önemli bir oranda sıkıştırıyor. Bu hem paranızın cepte kalması hem de telefonunuzun pilinin daha uzun süre dayanması demek.

Nokia Collection adını taşıyan ve Nokia markalı Windows Phone telefonlarının Windows Phone Mağaza altında bulabilecekleri özel bölüm güncellendi. Xpress’in son versiyonu da burada yer alıyor. Final versiyonda haber kaynaklarını Flipboard gibi dergi tarzındaki bir formatta okumayı sağlayan Magazine adlı bir özellik de bulunuyor. Ayrıca Xpress tarayıcısı kullandığınız veri miktarını sürekli izliyor, yapılan tasarruf da ana ekrana eklenecek bir canlı kutucuk yardımıyla görülebiliyor. Uygulama içindeki kontrol panelinde ise detaylı görünüm yer alıyor.

Xpress tarayıcısı içinde yer alan sayfa içi arama özelliği bir kelimeyi sayfada bulmayı kolaylaştırırken, YouTube, Wikipedia ve Bing’de bulunan ilgili sonuçlar da gösteriliyor. İnternet tarayıcısı görselleri ve videoları SkyDrive’a kaydetme ve depolama imkanı veriyor. Ayrıca girdiğiniz herhangi bir web sitesi tek bir tıklamayla tercüme edilmiş hâle çevrilebiliyor.

Nokia Xpress internet tarayıcısı Windows Phone 7.x veya Windows Phone 8 ile çalışan Nokia Lumia telefonlarına indirilebiliyor. Eğer bir Nokia Lumia 920 veya Lumia 820 sahibiyseniz aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek bu uygulamayı cihazınıza kurabilirsiniz.

İlgili >> Windows Phone Mağaza (Nokia Xpress)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER