Manşetler

Nokia’nın 6 inç ekranlı Lumia’sına ait bir işaret sızdı

Nokia’nın büyük ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair sızan haberlerden birkaç ay sonra WPDang tarafından sızdırılan bir fotoğraf bu çalışmaların gerçekten yapıldığını işaret ediyor. Söz konusu fotoğrafta büyük bir telefona ait gibi görünen ekran camı dikkat çekiyor.

nokia-lumia-6-inc-dedikodu-250713

Financial Times geçtiğimiz nisan ayında Nokia’nın Samsung Galaxy Note’a rakip olacak bir Windows Phone 8 cihazı üzerinde çalıştığını ve bu cihazın yıl sonu itibarıyla piyasaya çıkacağını iddia etmişti. Görünüşe göre Nokia, bu dedikoduyu boşa çıkarmayacak şekilde aralarında 6 inç’lik cihazın da bulunduğu büyük ekranlı Lumia’ları test ediyor.

Windows Phone 8’e GDR3 güncellemesiyle 1080p çözünürlük desteğinin eklenebileceği söyleniyor. 1080p desteği de doğal olarak daha büyük ekranlı telefonlara, aynı zamanlarda Canlı Kutucuklar için ek bir sütun bölmesine kapı açıyor. Öte yandan GDR3 güncellemesiyle Qualcomm’un dört çekirdekli işlemcileri de desteklenmeye başlanacak. Zaten bu da 1080p ekranlı bir cihazın düzgün çalışması için gerekli gibi görünüyor.

İlgili >> WPDang

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER