Manşetler

Nokia XR20 sağlam gövdeli bir 5G telefonu olarak tanıtıldı

nokia xr20

HMD Global’in en yeni Nokia cihazı, 5G bağlantısına sahip sağlam bir telefon olan XR20 oldu. Bu telefon ağustos ayı sonlarında ABD’de 549 dolara satışa çıkacak. İngiltere’de ise bugün itibarıyla satışa sunuluyor.

Sağlam fiziksel korumaya ek olarak Nokia XR20, Android 11 ile birlikte geldiğinden ve dört yıl boyunca aylık güvenlik güncellemelerini, bunun yanı sıra üç yıllık işletim sistemi yükseltmelerini alacak.

XR20, Nokia’nın en yeni cihazları için büyük bir odak noktası olan yazılım tarafında da iyi bir şekilde destekleniyor. Güncellemelerden ilki olan Android 12‘nin çok yakında dağıtıma çıkacağını düşünürsek bile bu, çoğu orta seviye Android cihazından çok daha güçlü bir politikadır.

nokia xr20
Nokia XR20

Nokia XR20, uzun bir sağlamlık odaklı özellikler listesine sahiptir. IP68 sınıfına sahiptir ve bir saate kadar 1,5 metre derinlikte suya daldırmaya dayanabilir. Ayrıca MIL-STD 810H standardının, 55 ° C ile -22° C arasındaki sıcaklıklara dayanma ve 1.8 metreye kadar yükseklikten düşmelere karşı koruma gibi diğer kriterleri karşılar. Ekranı, Nokia’nın sahip olduğu akıllı telefonlarından birinde “şimdiye kadarki en sağlam ekran” olan Gorilla Glass Victus kullanıyor. Telefon ABD’de iki yıllık uzatılmış garantiyle, Birleşik Krallık’ta üç yıllık uzatılmış garantiyle geliyor.

Sağlam kimlik bilgilerinin ötesinde Nokia XR20, 6.67 inç 1080p ekranından başlayarak sağlam nitelikleri taşımayan X20 ile pek çok benzerliğe sahiptir. X20’nin makro ve derinlik sensörlerini atlayarak yalnızca 48 megapiksel f/1.79 ana ve 13 megapiksel f/2.4 ultra geniş olmak üzere iki arka kamera sunuyor. Dahili olarak, Snapdragon 480 işlemci ile birlikte 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile donatılmış. Bu, orta segment bir telefon için yeterli bir kombinasyon olarak nitelendirilebilir. 4630mAh pil var ve Qi kablosuz şarj destekleniyor.

6GB RAM / 128GB depolama alanı çeşidi, 24 Ağustos’tan itibaren ABD’de satılan tek model olacak. Bu sürüm İngiltere’de 449 £’a satılacak, burada 4GB RAM / 64GB depolama seçeneği de 399 £’a sunulacak. Her iki versiyon da bugünden itibaren İngiltere’de satışa sunulacak.

Nokia C30, Nokia 6310 ve Nokia Clarity Earbuds Pro tanıtıldı

Ayrıca HMD küresel olarak piyasaya sürülecek birkaç başka cihazı daha duyurdu. Nokia C30 ve Nokia 6310 gibi iki telefon modeli de satışa sunulacak. Nokia C30, 6.82 inçlik devasa bir ekrana sahip ve Nokia’nın bugüne kadarki en büyük ekranını taşıyor. Ayrıca buna eşlik eden 6000 mAh’lik büyük kapasiteli bir pil var. 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip bir versiyon, eylül ayında İngiltere’de 99 pound karşılığında satışa sunulacak.

nokia c30

Clarity Earbuds Pro ise aktif gürültü engelleme özelliğine sahip, IPX5 derecelendirmesiyle ter ve suya dayanıklıdır ve tek bir şarjla dokuz saate kadar kullanım sunuyor. Bu süre aktif gürültü engelleme etkin durumdayken 7 saate düşüyor.  Ürünle birlikte verilen kılıf, aktif gürültü engelleme olmadan 36 saat veya etkinleştirildiğinde 28 saat ek kullanım sağlar. Eylül ayında İngiltere’de 99 £ karşılığında satışa çıkacak.

nokia clarity earbuds pro
Nokia Clarity Earbuds Pro

Son olarak, Nokia 6310, daha büyük düğmeler ve yazı tipleri de dahil olmak üzere erişilebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmış, yalnızca 2G özellikli bir cep telefonu. En büyük özelliklerinden bir tanesi ise metinleri kullanıcıları için yüksek sesle okuyabilir. Ağustos ayında İngiltere’de 49 £ karşılığında satışa çıkıyor.

nokia 6310
Nokia 6310

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER