Teknoloji

Nokia X7 sızıntısı HMD’nin çentik sevdasının sürdüğünü gösteriyor

nokia x5
nokia x5
Nokia X5

HMD Global, Nokia X5 ve Nokia X6 modelleriyle çentikli ekran furyasına katılmıştı. Bu telefonların karşılaştığı ilgiden memnun görünen şirket, arkadan gelecek Nokia X7 için de aynı tarifi uygulamaya hazırlanıyor.

Çentik modası herkes tarafından benimsenmese de, Nokia X5 ve X6 modellerinin Çin’de gördüğü ilgi HMD’yi fazlasıyla tatmin etmişe benziyor. Söz konusu akıllı telefonlar Çin’de Nokia 5.1 Plus ve Nokia 6.1 Plus isimleriyle satışa sunulmuştu.

Nokia X7 konusunda şirketten resmi bir işaret gelmese de, Çin kaynaklı sızıntılar HMD Global’ın telefon için hazırlıklarını sürdürdüğünü gösteriyor. İnternette sızan fotoğrafta Nokia 5.1 Plus’ınkine benzer çentikli bir ekran paneli görülüyor.

nokia x7Nokia 5.1 Plus’a büyük bir çentik yerleştiren HMD Global, Nokia 6.1 Plus’ta ise daha küçük bir çentiği tercih etmişti. Sızan fotoğraf cihaz konusunda başka bilgi vermese de, geçmiş dedikodularda telefonun Qualcomm Snapdragon 710 yonga seti taşıyacağı öne sürülmüştü.

HMD Global, IFA 2018’de yeni bir telefon tanıtmayacağını açıklamıştı. Dolayısıyla Nokia X7 ile tanışmak için 2018’in son çeyreğini veya 2019’un başlarını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER