Manşetler

Nokia Withings’i 170 milyon avro karşılığında satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia withingsNokia, dijital sağlık üzerine odaklanan Fransız tüketici elektroniği ürünleri üreticisi Withings’i satın almayı planladığını açıkladı. Finli şirket, Withings için 170 milyon avro ödeyecek. Satışın tamamlanmasıyla birlikte Nokia’nın eline kayda değer bir giyilebilir cihaz portföyü geçecek. Şirketin 200 çalışanı ve Activé akıllı saat, E Ink fitness takip cihazı ve Bluetooth termometre gibi ürünler Nokia’nın gelişmiş teknolojiler biriminin çatısı altına girecek.

Nokia Başkanı ve CEO’su Rajeev Suri, dijital sağlığın kendileri adına stratejik ilgi alanlarından biri olduğunu sürekli dile getirdiklerini ve Withings’i satın alarak bu büyük ve önemli pazara giriş için sağlam bir adım attıklarını söyledi. Bu satın almayla birlikte Nokia’nın Nesnelerin İnterneti konusundaki pozisyonunu güçlendireceğini dile getiren CEO, güvenilir marka imajlarının yardımıyla pek çok insanın hayatında manalı bir değişiklik yaratabilecek bağlantılı dünya seçeneklerini genişletmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Withings CEO’su Cédric Hutchings ise iki şirketin hedeflerinin birbirlerine olan uygunluğuna dikkat çekti. Nokia’nın insanların günlük hayatına pürüzsüzce uyum sağlayacak güzel tasarımlı ürünler geliştirme vizyonunun kendi hedefleriyle örtüştüğünü söyleyen Hutchings, iki şirketin üzerine yeni şeyler inşa edebilecekleri sağlam bir zemini paylaştığını belirtti. Nokia’nın “Önleyici Sağlık” ve “Hasta Bakımı” konularında ilgisini paylaştığını dile getiren Hutchings, Withings müşterilerine ürünlerin ve uygulamaların aynı biçimde çalışmaya devam edeceği konusunda güvence verdi.

Nokia Withings satın almasıyla birlikte cihazlar ve servisler birimini Microsoft’a satmasının ardından yeniden geri dönmeye çalıştığı tüketici elektroniği pazarı için önemli bir adım atmış oldu.

İLGİLİ HABERLER