Teknoloji

Nokia TA-1124 Qualcomm Snapdragon 439 işlemciyle gelecek

nokia 3.1 ta-1124
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global‘ın elinde geniş bir giriş seviyesi cihaz portföyü bulunuyor. ABD Federal İletişim Komisyonu‘na (FCC) sunulan belgeler, Nokia 1‘den Nokia 5.1’e kadar uzanan bu portföye yeni bir cihazın daha ekleneceğini işaret ediyor. Söz konusu cihaz, belgelerde Nokia TA-1124 adıyla boy gösteriyor.

TA-1124’e ait belgelerde dikkat çeken ilk nokta, akıllı telefonun işlemcisi oluyor. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 439 yonga setini taşıyacağı görülüyor. Bu da Nokia’nın da 12 nm. mimarisiyle üretilen, Adreno 505 GPU taşıyan sekiz çekirdekli yonga setine merhaba diyeceği anlamına geliyor. Belgelere göre, bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Dahili depolama alanını genişletmek adına kullanıcılara microSD kart desteğinin de sunulması bekleniyor.

Belgelere göre, akıllı telefonun arkasında 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunacak. Cihazın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alacak. 6 inç ekran, saf Android 9 Pie işletim sistemi ve 3400 ila 3500 mAh arası kapasiteye sahip pil, telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Nokia TA-1124 için ortada henüz resmi bir doğrulama veya işaret bulunmuyor. Ancak RAM kapasitesi dışındaki özelliklerin benzerliği, bu cihazın Nokia 3.1‘in ABD gibi pazarlar için hazırlanmış bir versiyonu olduğunu düşündürüyor. Bunun doğruluğunu görmek için de HMD Global’dan gelecek resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER