Teknoloji

Nokia’nın “Sirius” Windows RT tabletinin kayıtlarına Bluetooth SIG ve GFX Benchmark kayıtlarında rastlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın uzun zamandır beklenen Windows RT tabletiyle ilgili yeni detaylar Bluetooth sertifika başvuru belgesinde görüntülendi. Tabletin RM-114 model numarasına sahip olduğu görülüyor.

nokia-sirius-windows-rt-130913

RM-114 model numarasına sahip olan bu tabletin GFX benchmark test veri tabanında RX-114 olarak listelenmesini de düşündüğümüzde kafalar biraz karışıyor. Üstelik mobil reklam ağı AdDuplex’in kayıtlarında da bu tabletin RX-114 model numarasına sahip olduğu belirtilmişti. Bununla birlikte Windows RT tablet uzun zamandır “Sirius” kod adıyla anılırken yine GFX benchmark test kayıtlarında “Jinsh Sirius” şeklinde bir kod adına rastlanmıştı. Anlayacağınız model numaralarına ve kod adlarına şu anda çok fazla takılmamak en iyisi olacaktır.

nokia-windows-rt-rm114-bluetooth-160913
Bluetooth veri tabanındaki RM-114 kaydı

GFX benchmark testi bu tabletin dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 GPU gibi teknik özelliklere sahip olacağını gösteriyordu. Nokia’nın Windows RT tabletinin 10.1 inç, 1080 x 1920 piksel çözünürlüklü ekranıyla iyi bir görüntü kalitesi sunması da bekleniyor. Ayrıca telefon için 2 GB RAM, 32 GB dahili bellek, microSD kart yuvası gibi teknik özellikler de listeleniyor. Arka ve önde de sırasıyla 6 megapiksel ve 2 megapiksel kameralar bulunabilir. Tabletin 10 saate kadar çalışma ömrü sunan batarya ve 4G LTE bağlantı desteğine sahip olması da bekleniyor.

nokia-windows-rt-rx114-gfx-benchmark-160913
GFX Benchmark aracındaki RX-114 kaydı

Microsoft Surface gibi QWERTY klavyeli ve bataryalı kapağa sahip olması beklenen bu tabletin Lumia 1520 ile birlikte 26 Eylül tarihinde tanıtılabileceği söyleniyordu. Ancak Lumia 1520 için tanıtım tahminleri ekim ayına kalmış gibi görünüyor. Bu durumda Windows RT tabletin çıkışı da ekim ayına kalabilir. Tabii ki, Nokia bu tablet için ayrı bir tanıtım etkinliği de düzenlemeyi planlıyor olabilir.

İlgili >> Bluetooth SIG, GFX Benchmark

İLGİLİ HABERLER