Teknoloji

Nokia Phoenix Qualcomm Snapdragon 710 ile gelecek

nokia phoenixHMD Global için 2018 oldukça hareketli geçiyor. Ancak internete sızan bilgiler, şirket için bu hareketliliğin henüz sona ermediğini gösteriyor. Ünlü duyumcu Roland Quandt’a göre, HMD Global daha üst segmentte konumlanacak başka bir model üzerinde daha çalışıyor. Söz konusu model, hâli hazırda Nokia Phoenix kod adıyla anılıyor.

Phoenix’in en dikkat çekici yönü ise taşıdığı yonga seti olacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun Qualcomm’un kısa süre önce duyurduğu Snapdragon 710 yonga setini taşıması bekleniyor. Bu yonga seti, geçtiğimiz hafta resmiyet kazanan Xiaomi Mi 8 SE’de de kullanılmıştı.

Nokia’nın telefonda Snapdragon 710’a eşlik edecek kurulum konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak akıllara gelen ilk seçenekler 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı oluyor. İki adet Zeiss lensten oluşan arka kamera modülü, cam kasa ve 18:9 görüntü oranına sahip ekran da bahsi geçen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Nokia’nın yeni cihazının sonbaharda veya aralık ayında resmiyet kazanması bekleniyor. Nokia Phoenix sonbaharda piyasaya çıktığı takdirde Google’ın Pixel serisine ekleyeceği orta segment telefonla doğrudan rekabete girebilir. Google’ın “Bonito” kod adıyla anılan Pixel telefonunun da Snapdragon 710 yonga setiyle gelebileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER