Teknoloji

Nokia Oppo aleyhine patent davası açtı

Nokia Oppo aleyhine patent davası açtı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Nokia, çok sayıda patentini ihlâl ettiği gerekçesiyle Oppo aleyhine farkl ülkelerde dava açtı. Söz konusu patentlerin bağlantı, arayüz ve güvenlik özelliklerini kapsadığı belirtilirken, davaların da Asya ve Avrupa’da çeşitli ülkelerde açıldığı ifade edildi.

İki şirket 2018’de patentleri için bir lisans anlaşması imzalamıştı. Nokia’nın mahkemenin kapısını çalması, söz konusu anlaşmanın sona erdiği anlamına geliyor. Nokia’dan yapılan açıklamada, Oppo’nun anlaşmanın uzatılması teklifini reddettiği belirtildi.

Oppo’nun buna rağmen patentlerini kullanmaya devam ettiğine dikkat çeken Nokia, bu nedenle mahkemeye başvurduğunu açıkladı. Nokia’nın açıklamasında konunun çözümü için yapıcı çözümlerin hâlâ uygulanabilir olduğu da vurgulandı.

Nokia, Oppo dışında başka şirketlerle de benzer patent anlaşmaları yapmıştı. Bunlar arasında Samsung, Apple, LG, Lenovo ve hatta BlackBerry gibi markalar bulunuyor.

KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR

Küçük Ev Aletlerinde Premium\'a Özel Sepette %5 İndirim Fırsatı
Seçili Vantilatörlerde Premium\'a Özel Sepette Net indirim!
Seçili Televizyonlarda Premiuma Özel Sepette %5 Net İndirim!
Roborock Markalı Süpürgelerde Sepette %8 İndirim!
Arnica GH21480 Diamond Blender Set

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.