Teknoloji

Nokia bir zamanlar Android ile çalışan Lumia cihazları test etmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia mühendislerinin, Microsoft’a satış duyurusu gerçekleşmeden önce, Google’ın Android işletim sistemiyle çalışan Lumia telefonları geliştirmekte olduğu iddia ediliyor.

Nokia-Lumia-925-On-Inceleme-00009

New York Times’ın konuyla yakından ilgili olan, ancak adları açıklanmayan kişilere dayandırarak verdiği habere göre, Nokia içindeki bir ekip Nokia’nın Microsoft’un mobil cihaz ve servisler birimini yaklaşık 10.1 milyar TL karşılığında satın almasından uzun zaman önce Android ile çalışan Lumia cihazlarını çalıştırıp test etti.

Her ne kadar Android cihazları Nokia ve Microsoft arasındaki pazarlık görüşmelerinin bir konusu olmasa da, Microsoft tarafı da bu gelişmelerden haberdarmış. Microsoft’un Windows Phone işletim sisteminin 2011 yılından beri Nokia tarafından kullanıldığı bir ortamda Android ile çalışan Nokia cihazlarının test edildiğini duymak bazılarına şaşırtıcı gelebilir, ancak bazen yenilikçi fikirler için konsept çalışmaları da yapmak gerekli olabiliyor.

Tabii ki, Nokia’nın Android’i tercih etmesi gerektiği düşüncesi ortada fazlasıyla dile getirilirken Nokia’nın Android’li Lumia telefonlarını test etmesini duymak ilginç oluyor.

Nokia, Windows Phone kararını vermeden önce Android alternatifini de değerlendirmişti. Ancak eski CEO Stephen Elop’un dile getirdiği gibi, bir üreticinin Android ekosisteminde hakimiyet kurması gibi kuvvetli bir risk söz konusuydu. Geldiğimiz noktaya bakılırsa bu risk boş çıkmadı ve Samsung Android ekosisteminin, Google’ı da rahatsız edecek derecede kralı hâline geldi.

New York Times’ın haberinde Nokia’nın gerçekten Windows Phone gemisini bırakıp Android’e geçiş yapmayı düşünüp düşünmediği yazılmamış. Ayrıca Android projesi kapsamında kaç tane cihazın geliştirildiği de belli değil. Bundan sonra Android’li Lumia görmek hayal olsa da, bu fikrin Nokia içinde bir zamanlar filizlendiğini duymak bir hayli ilgi çekici sayılır.

İlgili >> New York Times

İLGİLİ HABERLER