Manşetler

Nokia Lumia 925 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Türkiye’de piyasaya sürdüğü ilk Windows telefonu olan Lumia 920 sahip olduğu PureView kamerasıyla büyük ilgi çekmişti. Ancak bu telefonun biraz ağır ve kaba oluşu çeşitli eleştirilerin de dillendirilmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz mayıs ayında duyurusu yapılan ve Türkiye’de de piyasaya sürülen Lumia 925 ile birlikte bu eleştiriler de ortadan kalkabilir. Lumia 925 selefi olarak nitelendirebileceğimiz Lumia 920’nin sunduğu kullanıcı deneyimini sürdürmekle birlikte çok daha hafif ve kullanması zevkli bir tasarım sunuyor.

Nokia-Lumia-925-On-Inceleme-00001

Lumia 925’in 920’ye göre artıları arasında daha ince ve hafif bir kasaya sahip olması da bulunuyordu. Gerçekten Lumia 925 hafifliği ve inceliği sayesinde Lumia 920’ye göre biraz daha rahat kavranıp kullanılıyor. Telefonun etrafını çevreleyen alüminyum çerçeve hoş bir hava katıyor. Bu alüminyum çerçeve dayanıklı görünüyor, ancak günlük hayatta kullanırken çeşitli darbe ve düşmeler sonucunda ne derece zarar görür, bunu kestirmek şu an için güç. Ancak iPhone 5’in alüminyum çerçevesinde gördüğümüz şekilde aşınmalar olmayacağını tahmin ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia 925 vs. Lumia 920

Lumia 920’nin kalın olmasının sebepleri arasında kablosuz şarj sisteminin kasaya dahil edilmiş olması da bulunuyordu. Lumia 925’te ise bu dahili destek kaldırıldı, sonuç olarak telefon biraz daha incelmiş oldu. Tabii ki, Nokia opsiyonel olarak sunduğu özel kapakla isteyenler için kablosuz şarj desteği sağlamayı sürdürüyor.

Nokia-Lumia-925-On-Inceleme-00009

1280 x 768 piksel çözünürlüklü 4.5 inç ekranın Lumia 920’dekine göre farkı yok. Benzer şeyi cihazın performansı için de söyleyebiliriz. Tabii ki, birkaç dakikalık deneyimle kesin bir yargıya varmak mümkün değil, ancak Lumia 920 ile aynı bileşenlere sahip olan cihazın farklı bir şey sunmasını da beklemiyoruz.

Arkadaki 8 megapiksel PureView kamera altı katman lensiyle dikkat çekiyor. İç mekanda yaptığımız deneme çekimi fena sonuçlar vermedi; düşük gürültü, detaylarda netlik ve yüksek renk doğruluğu gibi izlenimlerimizi sıralayabiliriz. Telefonda yüklü gelen Smart Cam uygulaması da çekimlerin art arda hızlı şekilde yapılmasını ve içlerinden en iyi çekimin belirlenerek kaydedilmesini sağlıyor. Gördüğümüz kadarıyla Smart Cam uygulaması epey hızlı çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia 925 ve Lumia 625 Türkiye?de satışa sunuluyor

Nokia Lumia 925’i çok yakında detaylı şekilde incelemeyi planlıyoruz. O incelemede çekilen fotoğraf ve videolara da daha yakından bakma fırsatı bulacağız.

İLGİLİ HABERLER