Manşetler

Nokia Lumia 625 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her fiyat segmentini bir adet Lumia telefonuyla dolduran Nokia daha sonra da aradaki boşlukları yeni Windows Phone 8 telefonlarıyla doldurarak çeşitliliği artırıyor. Nokia Lumia 625 bu doğrultuda çıkarılan bir ürün oldu. Artık orta segmentte bir telefon arayan kullanıcılar da daha büyük ekran ihtiyacı duyuyor, ekran büyüdükçe internette gezinme sıklığı daha da artıyor; yani kullanıcılar telefonlarıyla daha fazla vakit geçiriyor. Bunu gören Nokia da Lumia 625 ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyor.

Nokia-Lumia-625-On-Inceleme-00013

Nokia Lumia 625’in çıkışını duyuran haberi hazırlarken 4.7 inç ekranda 480 x 800 WVGA çözünürlüğün çok da iyi bir görüntü kalitesi sunmayacağını düşünmüştük. Ancak durum öyle görünmüyor; tabii ki Lumia 625’in ekranı Lumia 925 veya Lumia 920’deki gibi keskin değil, ancak 199 ppi’lik piksel yoğunluğu da çok fena durmuyor. Windows Phone 8’in kullanıcı arayüzünün büyük grafikleri ve yazıları bu ekranda da rahat görünüyor. Tabii ki, detaylı incelemede bu ekranın kalitesine biraz daha yakından bakacağız. web sitelerinin bu 4.7 inç ekranda genel görünümde nasıl görüntülendiğine dikkat edeceğiz. 4.7 inç ekranın parlaklığı iyi seviyede, görüş açıları da fena sayılmaz.

Nokia-Lumia-625-On-Inceleme-00015

Lumia 625 temel olarak Lumia 620’nin yapısını barındırıyor. Yuvarlatılmış köşelere ve arkaya doğru kavis yapan kenarlara sahip olan bu telefonu, büyük olsa bile rahatlıkla kavramayı başardık. Telefon çok ince değil, ancak bahsettiğimiz yuvarlatılmış kenarlar tutuşu biraz daha kolaylaştırıyor. Lumia 620’nin değiştirilebilir kapakları Lumia 625’te de karşımıza çıkıyor. Turuncu, yeşil, mavi gibi farklı renklerdeki kapaklardan birini seçebilir veya birden fazlasını kullanarak her gün farklı görünümlü bir telefonla sokağa çıkabilirsiniz. Nokia’nın Lumia 625’i pazarlarken turuncu renkli modeli ön plana çıkardığını da belirtmeden geçmeyelim.

Tasarım ve ekran dışında şu anda söyleyeceğimiz çok fazla şey yok. Telefon diğer Nokia Lumia telefonlardan alıştığımız Windows Phone deneyimini sunuyor. Yüklü gelen Smart Cam uygulaması da 5 megapiksel kamerayla seri çekimler yapmaya olanak sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia 925 ve Lumia 625 Türkiye?de satışa sunuluyor

Lumia 625 için belirlenen 799 TL’lik fiyat da fena sayılmaz. Sadece ekran büyüklüklerine baktığımızda, piyasada bu segmentte böyle bir ürün bulmak güç. Diğer özellikler de rekabet edebilirlik açısından yeterli sayılır. Lumia 625 eylül ayının ikinci yarısında piyasada olacak. O zaman daha detaylı bir inceleme yapmayı planlıyoruz.

İLGİLİ HABERLER