Teknoloji

Nokia Here harita uygulamasını iOS, Android ve Mozilla Firefox OS platformlarına da getirecek

Yeni harita platformu Here’ın duyurusunu gerçekleştiren Nokia, servisi Windows Phone platformunun ötesine de taşıyacağını; iPhone ve Android için de özel uygulamalar çıkaracağını kaydetti. Ayrıca gelecek yıl içinde Mozilla’nın Firefox OS işletim sistemi için de web versiyonu çıkaracak.

iOS uygulamasında yol tarifleri ve toplu taşıma bilgileri de sunulacak, söylendiğine göre uygulama çok yakında çıkacak, şu an Apple’ın onayı için bekliyor. Ayrıca şirket Android cihaz üreticilerinin erişimi için özel bir yazılım geliştirme araçseti çıkardı. Böylelikle onlar da uygulamalarına veya cihazlarına Here tarafından sağlanan haritaları ve ilgili verileri ekleyebilecek.

Nokia’nın Here platformu hem yerel hem de bulut tabanlı veri ve işleme yöntemini kullanıyor. Bu da üç boyutlu işleme sürecinin daha hızlı şekilde gerçekleştirilmesini ve çevrim dışı olunan durumlarda da güvenilir bir kullanım sağlıyor. Aslına bakarsanız, Nokia’nın söylediğine göre Windows Phone ortamında çevrim dışı kullanıma olanak sağlayan uygulama 2.2 GB’lık bir depolama alanına ihtiyaç duyuyormuş. iOS ve Android tarafına gelecek uygulamalar da benzer büyüklükte bir alana ihtiyaç duyacak mı, bunu uygulamalar geldiğinde anlayacağız.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER