Teknoloji

Nokia G50 5G Qualcomm Snapdragon 480 işlemciyle gelecek

Nokia G50 5G, henüz duyurulmasa da haberlerde sıklıkla yer bulmaya devam ediyor. Akıllı telefonla ilgili sızıntılara son olarak resmi görseller ve teknik özellikler eklendi. Uygun fiyat karşılığında 5G desteği vadeden G50’nin bazı bölgelerde bir kablosuz kulaklıkla birlikte satılacağı da söyleniyor.

Akıllı telefonda 5G desteğini Qualcomm Snapdragon 480 işlemci sağlayacak. Snapdragon 480, Qualcomm’un giriş segmentinde 5G desteği sunan ilk işlemcisi olma özelliğini taşıyor. Nokia daha önce X10 ve X20 modellerinde de bu işlemciyi tercih etmişti.

Nokia G50 5G’de 720p çözünürlüklü LCD ekran bulunacak. Bu ekranın büyüklüğünün 6.38 inç olduğu söyleniyor. Ekranın yenileme hızı konusunda ise bilgi verilmiş değil. Parmak izi tarayıcısının ise telefonun kenarına yerleştirildiği görülüyor.

nokia g50 5gAkıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4850 mAh kapasiteli pil verecek. HD+ ekran ve giriş segmenti işlemciyle bu pilin uzun bir kullanım süresi sağlayacağını tahmin etmek pek zor değil. G50 5G’de hızlı şarj desteğinin bulunması beklenmiyor.

Nokia G50 5G, 48 megapiksel ana kamerayla gelecek. Bu kameraya eşlik edecek diğer iki sensörün özellikleri bilinmiyor. Ancak bunlardan birisinin ultra geniş açılı kamera olması kesin gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER