Teknoloji

Nokia G50 5G desteğiyle resmiyet kazandı

HMD Global, uygun fiyatlı cihazlardan oluşan Nokia G serisi için G50 adını taşıyan yeni bir ürün daha duyurdu. 5G desteği ve 5000 mAh kapasiteli pil gibi özelliklerle gelen telefon, İngiltere’de 200 poundun altında bir fiyat karşılığında satılacak.

Nokia G50’nin mütevazı fiyatına rağmen, bazı özellikleriyle “geleceğin telefonu” profili çiziyor. Bu özelliklerden ilki, yukarıda da belirttiğimiz 5G desteği. Diğeri ise telefonun Android One programının bir parçası olması. Android One programı, telefonun iki yıllık dönemi için hızlı ve düzenli şekilde güncellenmesini garantiye alıyor.

Nokia G50’nin uygun fiyatlı bir cihaz arayanlara oldukça pratik bir deneyim vadettiği söylenebilir. 3.5 mm. kulaklık jakı, gereksiz uygulamalardan arındırılmış bir Android ve iki günlük pil ömrü bu vaadin temel sağlayıcıları arasında yer alıyor.

Akıllı telefonda 6.82 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranın üzerinde ön kameraya ev sahipliği yapan V şeklinde bir çentik mevcut. G50’nin parmak izi tarayıcısı ise sağ kenardaki güç butonunun üstüne entegre edilmiş.

Nokia G50’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 480 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB. Depolama alanı microSD kart desteğiyle artırılabiliyor.

Telefonun arkasındaki yuvarlak kamera adası üç sensöre ev sahipliği yapıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

nokia g50
Görsel: Pocket-lint

Nokia G50, Okyanus Mavisi ve Gece Yarısı Güneşi adını taşıyan renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıktı. Telefon İngiltere’de 199 pounddan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu meblağ karşılığında kullanıcılara 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER