Manşetler

Nokia EOS Lumia 1020 adıyla çıkabilir

Nokia 11 Temmuz tarihinde New York’ta bir etkinlik düzenleyecek. Şirketin geçtiği son tanıtımlar bu etkinlikte 41 megapiksel kameralı yeni bir Lumia telefonla tanışabileceğimizi işaret ediyor. Nokia’nın 41 megapiksel kameralı bir Windows telefonu çıkaracağına dair beklentiler uzun zamandır canlı tutuluyor ve söz konusu cihazı ortalıkta EOS kod adıyla geziniyor.

nokia-eos-lumia-1020-evleaks-260613

Son zamanlarda boş çıkmayan sızıntılarıyla bilinen @evleaks tayfasının geçtiği son tweet’lerden bir tanesinde EOS’un Nokia Lumia 1020 adıyla çıkacağı iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Nokia’nın telefon yelpazesi içinde yepyeni bir seri daha tanımlanmış olacak demektir.

Nokia EOS da tıpkı Lumia 925’in “Catwalk” olarak anılmasına benzer şekilde bir kod adı niteliği taşıyor. DSLR makinelerde de yer alan Elektro Optik Sistemin kısaltması olan EOS’un Nokia’nın çıkaracağı yeni modelin adı içinde yer alması da beklentiler arasında bulunuyordu. Ancak Evleaks tayfasının paylaştığı ipucu bunun gerçekleşmesi ihtimalini biraz olsun azaltıyor.

Son sızıntılar EOS’un Nokia Lumia 920’nin 41 megapiksel kameralı versiyonu olacak gibi görünüyor. Söz konusu telefonun Lumia 920’den daha üstün olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, Lumia 1020 adlandırmasının çok da yanlış kaçmayacağını düşünebiliriz.

Nokia’nın New York’ta düzenleyeceği etkinlik yukarıda da belirttiğimiz gibi 11 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Türkiye saatiyle akşamüstü saat 6’da başlayacak olan etkinlik conversations.nokia.com adresi üzerinden de canlı olarak takip edilebilecek.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER