Teknoloji

Nokia bir zamanlar tablet ve akıllı saat çıkarmayı planlamış

nokia oppo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, düzenli aralıklarla yeni akıllı telefonlar tanıtıyor. Şirketin bu etkinliğini diğer ürün kategorilerine taşıyıp taşımayacağı da uzun süredir merak ediliyordu. HMD Global yetkililerinden gelen açıklamalar bunun şu an için ihtimal dahilinde olmadığını gösterse de, sızan bilgiler şirketin başka ürün kategorilerine açılmayı ciddi şekilde değerlendirdiğini gösteriyor.

Twitter’ın popüler Nokia duyumcularından “@Nokia_anew“, HMD Global’ın akıllı saat geliştirme konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ancak bir süre sonra planlarını rafa kaldırdığını belirtti. Söz konusu akıllı saatle ilgili olarak ortada somut detaylar bulunmasa da, cihazın Google’ın Wear OS platformuyla çalışma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

HMD Global’ın akıllı saatin yanı sıra Nokia markalı bir tablet de geliştirdiği söyleniyor. Ancak bu tabletle ilgili planların da rafa kaldırıldığı belirtiliyor. HMD Global’ın başka ürün kategorilerine açılmayı da değerlendirdiği söylense de, bu kategorilerin ne olduğu konusunda ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

HMD Global’ın akıllı saat ve tablet çıkarma planından vazgeçmesinin temel nedeni olarak, şirketin akıllı telefon pazarındaki varlığını kuvvetlendirme ihtimali öne çıkıyor. Beş arka lensli Nokia 9 Pureview üzerinde çalışan HMD Global’ın bu telefonla birlikte ABD gibi ülkelerde de daha yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedeflediği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER