Teknoloji

Nokia 9 PureView için bir erteleme daha mı?

nokia 9 pureview
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia 9 PureView tanıtımı için oklar önce geçtiğimiz yılın sonbaharını işaret ediyordu. Ancak kamera sorunları nedeniyle akıllı telefonun çıkışının 2019 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2019) kaldığı belirtilmişti. Bir süre sonra çıkan haberlerde ise müşterilerden gelen tepkiler üzerine telefonun tanıtımının ocak ayına kaydırıldığı iddia edilmişti. Ancak Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, tanıtım tarihi konusunda bir kez daha fikir değiştirmiş gibi görünüyor.

HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas, Twitter hesabı üzerinden de yayınladığı bir Instagram paylaşımında MWC 2018’i anarak MWC 2019 için sabırsızlandığını belirtmişti. Bu paylaşım, Nokia 9 PureView’in tanıtımının yine MWC 2019’a kaldığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Yapılan yorumlarda Sarvikas’ın paylaşımının yeni amiral gemisinin tanıtımının MWC 2019’a kaldığını işaret ettiği belirtildi. Erteleme ihtimali konusunda kesin ifadeler kullanılmasa da, ocak ayında yapılması planlanan etkinlikte Nokia 9 PureView’in tanıtılmaması durumunda MWC 2019 ihtimalinin iyiden iyiye kuvvetleneceğini söylemek gerekiyor. HMD Global’ın ocak etkinliğinin duyurusunu 16 Ocak itibarıyla yapabileceği belirtiliyor.

Nokia 9 PureView, son zamanların en merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Akıllı telefonun beş lensli bir arka kamera modülü taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu modülün yeteneklerini ve telefonun diğer özelliklerini görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER