Manşetler

Nokia’nın 6 inç 1080p ekranlı Windows telefonu Bandit yolda

Nokia’nın önümüzdeki aylarda çıkaracağı tahmin edilen büyük ekranlı Windows telefonuyla ilgili yeni ipuçları gelmeye devam ediyor. Nokia’nın planlarından haberdar kaynakların verdiği bilgilere göre Finlandiyalı şirket şu sıralar Windows Phone’un en son versiyonuyla çalışan 6 inç ekranlı bir cihaz test ediyor.

nokia-lumia-920-inceleme-00016

“Bandit” kod adını taşıyan bu cihazın 108op ekran ve dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci taşıdığı belirtiliyor. Anlaşıldığı kadarıyla Bandit, çıkması planlanan birçok 1080p ekranlı Windows Phone cihazından ilki olacak.

Bandit’in arka kamerasının en az 20 megapiksel çözünürlük destekli sensöre sahip olacağı, ayrıca telefonun arkasında tıpkı Lumia 925’te olduğu gibi, kamerayı yerleştirmek amacıyla hafif bir tümseğin bulunacağı söyleniyor. İnce ve hafif bir cihaz olacağı anlaşılan bu cihazın kasası da polikarbondan üretilecek.

Microsoft şu sıralar Windows Phone’u Bandit gibi cihazları destekleyecek duruma getirmek için çalışıyor. 1080p ekranlar için çeşitli değişiklikler ve Başlat ekranına Canlı Kutucuklar için yeni bir sütunun eklenmesi 1080p ekran desteğiyle gelecek başlıca değişiklikler arasında gösteriliyor. Ayrıca bu değişiklikleri içerecek GDR3 adlı Windows Phone güncellemesi düşey yön kilidi, Sürüş Modu seçeneği ve bazı küçük kullanıcı arayüzü değişikliklerini de barındıracak.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER