Teknoloji

Windows Phone 8 GDR3 güncellemesi otomatik yön kilidi ve SMS eşleme desteğiyle gelecek

Microsoft’un en son Windows Phone 8 güncellemesi yavaş yavaş mevcut cihazlara geliyor, bu sırada şirket bir yandan da yıl sonunda çıkması beklenen güncelleme  için çalışıyor. Microsoft’un Windows Phone planlarından haberdar kaynakların uçurdukları havadislere göre şirket şu anda GDR3 (Genel Dağıtım 3) güncellemesini test ediyor.

windows-phone-8x-antutu

Öncelikle önümüzdeki sonbahar çıkacak yeni Windows telefonlarını hedefleyen bu güncelleme ekran yönü kilidi, Canlı Kutucuklar için tasarım değişiklikleri ve araç içi kullanım için sürüş modu seçeneği gibi unsurlar barındıracak.

Otomatik döndürme kilidi şu anda iOS ve Android’de bulunan bir özellik ve Windows telefonunun döndürülmesi hâlinde ekranın da otomatik olarak döndürülmesini engelleyecek. Microsoft’un mobil işletimi bu basit özelliği barındırmıyor, ancak 5 ve 6 inç Windows telefonların çok yakında piyasaya girecek olması bu özelliğin varlığını zorunlu hâle getiriyor.

Windows Phone kullanıcı arayüzünde de ufak çaplı bazı değişikliklerin yapılacağı, ağ durumu ikonlarının ve Canlı Kutucukların 1080p ekranlı cihazlar için uygun hâle getirileceği de söyleniyor. Microsoft’un yazılı mesajları Windows Phone, PC ve web arasında eşlemeyi de düşündüğü sönyleniyor. Ancak bu özelliğin GDR3 sürümüyle gelmeyebileceği, henüz son hâlini almadığı söyleniyor. Söz konusu özellik sayesinde Windows Phone kullanıcıları telefonlarına gelen yazılı mesajlarını web veya PC’den de takip edebilecek, her zaman cihazlarına ihtiyaç duymayacaklar.

Microsoft’un GDR3 güncellemesine son hâlini eylül ortalarında, büyük ekranlı yeni Nokia cihazının lansmanı zamanında son hâlini vermeyi hedeflediği söyleniyor. Güncelleme ilk olarak piyasaya yeni çıkacak cihazlarda olacak, yıl bitmeden de mevcut Windows Phone telefonlarına gelmiş olacak.

Bu arada Microsoft’un 2014 başları için daha kapsamlı bir Windows Phone 8.1 Blue güncellemesi hazırladığı söyleniyor. Bu güncellemeyle yeni bir bildirim merkezinin geleceği, aynı zamanda çoklu görev desteği noktasında da bazı geliştirmeler yapılacağı tahmin ediliyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER