Teknoloji

Nokia 2016’nın son çeyreğinden itibaren akıllı telefonlara geri dönebilir

nokia oppo

nokia-logo-mwc-2015

Söz konusu Nokia ve akıllı telefonlardan açıldığı zaman birkaç şeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Akıllı telefon pazarının öncüleri arasında yer alan Nokia, sektörde halen saygın bir isme sahip. Ancak Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satılmasının ardından Nokia, akıllı telefon pazarının dışında kalmıştı. Finli şirket akıllı telefon üretimine geri döneceğine dair haberlerin artmasının ardından durumu netleştirmek için bir açıklama yaptı.

Nokia, daha önce yaptığı açıklamalarda markasının bir akıllı telefona yerleştirilmesi için isim ve teknolojisini ortak bir üreticiye lisanslaması gerektiğinin altını çizmişti. Şirket, söz konusu yaklaşım çerçevesinde hazırlanan Nokia N1 Android tableti kısa süre önce duyurmuştu. Mevcut tablo çerçevesinde kısa vadede yeni bir Nokia akıllı telefon görmek mümkün gözükmüyor.

nokia-n1-on-inceleme-2

Nokia’nın açıklamasına göre, lisanslama söz konusu olunca işler biraz daha “karmaşık” bir hâl alıyor. Nokia, ihtiyaçlarını karşılayacak cihazları üretecek bir şirketin olması durumunda ürünlerini lisanslamaya açık olduğunu belirtti. Ancak Microsoft ile yapılan anlaşma gereği, Nokia’nın 2016’nın son çeyreğinden önce akıllı telefonlar için lisanslama yapması mümkün gözükmüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklama, Nokia markalı yeni bir akıllı telefonun 2016’nın son çeyreğinden önce piyasaya sürülemeyeceğini gösteriyor. Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini devralan Microsoft’un ise yeni bir amiral gemisi telefonla işleri değiştirmeye çalışması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER