Teknoloji

Nokia 9 prototipi umut vadeden özellikleri gözler önüne seriyor

nokia 9Nokia markalı telefonların yeni üreticisi HMD Global; Nokia 3, 5 ve 6’yı geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Teknoloji kulislerinde konuşulanlar ve internete sızanlar, HMD Global’in hız kesmeye niyeti olmadığını göstermişti. Ortaya çıkan yeni görüntüler, Nokia 9 adını taşıyacağı söylenen amiral gemisi modelin çıkışının yakın olduğunu da gözler önüne seriyor.

Sızan fotoğraflarda telefonun prototipinin mavi bir kılıfla gizlenmiş olması dikkat çekiyor. Tasarımın ortaya çıkmasını engellemek için kullanıldığı düşünülen kılıf bile bazı özelliklerin kendisini belli etmesini engelleyemiyor. Prototipin verdiği işaretler, oldukça üst sınıf bir Android telefonun yolda olduğunu gösteriyor.

Koruyucu kılıf, telefonun tasarımı hakkında fikir edinmeyi zorlaştırıyor. Ancak Android hayranları için ilginç olabilecek bazı noktalar yine de görülebiliyor. Örneğin, piyasadaki yeni eğilime rağmen, HMD Global’in 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçmediği sızan fotoğraflardan anlaşılıyor. USB-C girişinin varlığı da yine sızan fotoğraflarda görülüyor.

Fotoğraflar sadece telefondaki girişlerle ilgili ipuçları vermiyor. Benchmark sonuçları ve bazı uygulamalar da fotoğraflar sayesinde görülebiliyor. Benchmark testine göre, telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun 6 GB RAM’e sahip bir versiyonunun bulunacağı da iddialar arasında yer alıyor. 5.27 inç ekranın 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Bu ekranın daima açık bir modunun da olacağı konuşuluyor.

Nokia 9 arka kamerasıyla beklentiyi karşılamayabilir

Sızan prototipte hayal kırıklığı yaratan unsur olarak ise çift arka kamera kurulumunun çözünürlüğü ön plana çıkıyor. 13 megapiksel çözünürlüklü çift arka kameranın 2017 çıkışlı diğer amiral gemileriyle rekabet edebilmesi çok kolay görünmüyor. Telefonda Huawei’ninkine benzer olarak biri RGB diğeri de monokrom iki lens bulunması beklense de, bu lenslerin performansının ortalama seviyede olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER