Teknoloji

Nokia 9 daha büyük ekranlı ve pahalı olacak

nokia 9
Nokia 8

Nokia 8 daha yeni tanıtıldı ve görünüşe göre, en azından kağıt üstünde oldukça güçlü duran bir Android telefon. Ne var ki, bazıları için bu telefonun boyutu pek tatmin edici olmayabilir. 5.3 inç ekranıyla bu telefon günümüzün büyük ekranlı amiral gemisi Android telefonlarının biraz gerisine düşüyor.

Ancak bu durum yakında değişebilir. Çünkü Nokia 9 adlı bir cihazın daha dedikoduları ortalıkta dolaşıyor. Bu telefonun 5.5 inç ya da 5.7 inçlik bir ekranla gelebileceği belirtiliyor. Rus 4Pda sitesinin dile getirdiği iddia, HMD Global yöneticileriyle yapılan konuşmalara dayanıyor. Aslında temsilciler yeni bir telefonun yolda olduğunu söylemiyor, ancak ipuçları bu kapıya çıkıyor.

4Pda’nın konuyla ilgili haberinde, “pastanın üstünde çilek” niteliğinde bir ipucu paylaşılıyor, HMD Global yöneticilerinin gelecekte başka bir telefon beklediklerinin söylendiği belirtiliyor. Bu telefonun Nokia 8’dekinden daha büyük ekranıyla tüm kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacağı belirtiliyor.

NokiaPowerUser sitesi de diğer kaynaklara dayandırarak Nokia 9’un gerçekten var olduğunu söylüyor. Anlayacağınız, ortada söylentinin ötesine geçen ya da geçmek üzere olan bir durum söz konusu. Nokia 9 muhtemelen Nokia 8’den biraz daha üst seviyede olacaktır. Fiyatı da buna bağlı olarak daha yüksek olabilir.

Nokia 9’da 6 ya da 8 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ve 128 GB dahili hafıza görebiliriz. Bu telefonda da Nokia 8’de bulunan ile aynı türde, çift lensli arka kameranın bulunması bekleniyor. Tabii, bir de daha büyük boyutlu ekran var. Bu ekranın 5.5 inç mi, yoksa 5.7 inç mi olacağı ise şu an için belli değil.

NokiaPowerUser sitesinin kaynakları, bu telefonun Avrupa’da 749 avro fiyat etiketiyle satılabileceğini söylüyor ki, bu Nokia 8’den 200 avro daha yükseğe denk geliyor. Bu durumda Türkiye fiyatının 4000 TL’yi aşması söz konusu olabilir.

Nokia 9’un ne zaman duyurulacağına dair bir bilgi henüz yok. Ancak tahminimiz 2017 bitmeden geleceği yönünde.