Teknoloji

Nokia 8 sızıntısı telefonun tasarımını gözler önüne seriyor

nokia 8Nokia markalı akıllı telefonları üretme hakkına sahip olan Fin şirketi HMD Global, Zeiss ile olan işbirliğini kısa bir süre önce duyurmuştu. Zeiss markalı lensleri Nokia telefonlara geri getirmeye hazırlanan HMD Global, geri dönüşün perdesini temmuz ayının sonu itibarıyla açacak gibi görünüyor. VentureBeat’te yer alan habere göre; HMD, Nokia 8 adını taşıyan amiral gemisi telefonunu 31 Temmuzda resmen tanıtacak. Akıllı telefonun arkasında Carl Zeiss imzasını taşıyan 13 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunacak.

Nokia’nın yeni amiral gemisinin 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.3 inçlik bir ekran taşıması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 veya 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, çift SIM seçeneği de bahsi geçen özellikler arasında yer alıyor. VentureBeat’in haberinde, telefonun mavi renkli modelinin önünü ve arkasını gösteren bir fotoğraf da bulunuyor. Fotoğraf cihaza dair ortaya atılan iddiaları destekliyor. HMD’nin telefon için altın sarısı ve gümüş renk seçeneklerini de sunması bekleniyor.

HMD’nin Nokia markalı amiral gemisinin kutusundan Android 7.1.1 Nougat’nın saf sürümüyle çıkacağı söyleniyor. Fiziksel tuşlardan ve kalın ekran çerçevesinden vazgeçmemiş gibi görünen HMD’nin tasarımıyla Galaxy S8 ve LG G6 gibi amiral gemisi Android telefonların gölgesinde kalması muhtemel görünüyor. Ancak aradaki açığın fiyatla kapatılabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Nokia 8 PureView teknolojisini taşımayacak

Nokia’nın yeni gözde telefonunda Carl Zeiss tarafından üretilen kamera lensleri bulunacak. Ancak telefondaki kamera sistemin daha önce Nokia markalı telefonlarda bulunan PureView teknolojisinden daha farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu teknolojiyi geliştiren ekibin önemli bir kısmı, Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın almasının ardından şirketten ayrılmıştı.

İLGİLİ HABERLER