Teknoloji

Nokia 8’in bakır altın renk seçeneği görüldü

Eski Nokia’nın, Lumia zamanlarında bile, her türlü renk seçeneği ve kombinasyonlarıyla farklılık yaratmaya çalışmasına alışmıştık. O zamanlar çıkan telefonların bazıları epey göz alıcıydı, hatta bazılarının renkleri o kadar göz alıcıydı ki, retinaları yakması bile söz konusu olabilirdi. HMD Global öncülüğündeki yeni dönemde, bu renk geleneğine yeni telefonlarla devam edilip edilmeyeceğini bilmiyoruz, ancak sızıntılar eşsiz renk seçeneklerinin çıkacağını işaret ediyor.

Yaklaşık iki hafta sonra resmiyet kazanmasını beklediğimiz Nokia 8’e dair meydana gelen son sızıntı, bu telefonun daha önce hiç görmediğimiz bakır-altın karışımı bir renk seçeneğiyle geleceğini işaret ediyor.

Nokia 8’in daha önce altın renk seçeneğini görmüştük, ancak bu altının piyasadaki diğer altın renk telefonlara göre biraz daha farklı olduğu da dikkat çekmişti. Aslında daha çok turuncuya çalan bir altın rengi kullanılmıştı.

Şimdi sızan telefonda gördüğümüz renk ise bakır altın renk gibi görünüyor. Şimdiye kadar hiç kimse böyle bir renk seçeneğini düşünmemişti. Nokia ve HMD bu rengin Nokia 8’in simgesi olacağını düşünüyor olabilir. Bu telefonun estetik açıdan nasıl bir etki yaratacağını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Ayrıca bu son sızıntı arkada çift kameranın bulunduğunu doğruluyor. Bu kameraların Carl Zeiss lensler barındıracağı söyleniyor. Geri kalan teknik özelliklerle dair sızıntılar ise Snapdragon 835 işlemci, 4 ya da 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza gibi ortak noktalarda buluşuyor. Ayrıca kameraların da 13 megapiksel sensörlere sahip olacağı belirtiliyor. Ön kamera hakkında henüz herhangi bir söz söylenmiyor.

Nokia 16 Ağustos tarihinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu etkinlikte Nokia 8’in mavi, gümüş, altın, altın mavi ve son olarak sızan bakır altın renk seçenekli versiyonlarının çıkması bekleniyor. Çin medyası bu telefonun 4500 yuan, yani yaklaşık 2360 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunacağını iddia ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER