Teknoloji

Nokia 6300 4G ve Nokia 8000 4G modern görünümlü cep telefonları yolda

nokia 8000 4g

HMD Global bir taraftan yeni Android telefonları çıkarırken bir yandan da eski Nokia cep telefonlarını yeniden canlandırmanın üzerinde çalışıyor. Son birkaç yılda aralarında Nokia 8110 ve 3310’un da bulunduğu çeşitli simge niteliğindeki Nokia telefonlarının modern versiyonlarını görmüştük. Şimdi onlara Nokia 6300 ve Nokia 8800’in modern versiyonları olan iki model de katılacak. Bu modeller 4G şebekelerini de destekleyecek.

Aslında Nokia 6300 pek de akıllarda kalan bir Nokia telefonu değildi. 2020 model versiyonunda 4G desteği bulunuyor. Plastik gövdeye sahip olan bu telefonun Cam Göbeği, Kömür Siyahı ve Beyaz gibi farklı renk seçeneklerini görüyoruz.

Nokiapoweruser sitesi, Nokia 8000 4G modelinin geleceğinden de bahsediyor. Ancak ilginçtir ki, geçmişte bir Nokia 8000 modeli yok. Site, bu yeni cep telefonunun Nokia 8800 modelini baz aldığını ve daha modern görünümlü bir cihaz olacağını söylüyor. Diğerlerine göre daha üst sınıf ve değerli bir cep telefonu görünümünde olan Nokia 8000 4G modeli paslanmaz çelik gövde ve çizilmelere karşı ekran barındırıyor. Ayrıca kızak mekanizmasıyla ekranın altından ortaya çıkan bir T9 klavye de bulunuyor.

İki telefon, tasarımları farklı olsa bile birçok açıdan aynı teknik özellikleri barındırıyor. Adı belirtilmeyen tek çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza gibi özellikleri görüyoruz. Bu bileşenler Android Go’yu bile çalıştırmaz, ancak zaten HMD Global de KaiOS’i kullanmayı tercih etmiş.

Bu telefonların ne zaman tanıtılacağına ve satışa çıkacağına dair bir bilgi yok. Ancak HMD’nin bu ay içinde bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Bu etkinlikte habere konu olan Nokia cep telefonlarıyla birlikte Nokia 7.3 5G ve Nokia 9.3 PureView modelleri de tanıtılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER