Teknoloji

Patlayan Nokia 5233 genç bir kızın ölümüne sebep oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 5233Hindistan’da yaşayan Uma Oram isimli 18 yaşındaki bir genç kız, eski Nokia 5233 telefonunun patlaması nedeniyle hayatını kaybetti. Oram’ın bir görüşme esnasında cihazı şarja taktığı ve konuşmaya devam ettiği belirtilirken; genç kızın patlamanın ardından hemen hayatını kaybetmediği ve elinden, göğüsünden ve bacağından ciddi biçimde yaralı biçimde hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı belirtildi.

5233, 2010’un ocak ayında satışa sunulmuştu. Akıllı telefonda basınç hassasiyeti teknolojisine sahip bir dokunmatik ekran bulunuyor. Cihaz Hindistan’da hâlâ 2 bin 999 rupi (181 TL) karşılığında satılıyor.

Genç kızın cesedinin otopsisinin devam ettiği belirtilirken, polisin de yaşanan olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı açıklandı.

Patlamanın ardından hâli hazırda Nokia markalı telefonların üretimini gerçekleştiren HMD Global’dan bir açıklama geldi. Açıklamada patlayan Nokia 5233’ün üretiminin HMD Global tarafından gerçekleştirilmediğinin altı çizildi. Gerçek Nokia artık telefon üretmediği için genç kızın ölümünde sorumluluğu kimin üstleneceği hâli hazırda bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER