Teknoloji

Nokia 5 ve Nokia 6 için Android Oreo güncellemesi dağıtıma çıktı

nokia 5Akıllı telefon pazarının daha küçük ölçekli ve görece daha yeni oyuncuları, Android güncellemelerini kullanıcılarına ulaştırma konusunda büyük rakiplerine göre oldukça hızlı hareket ediyor. Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global da söz konusu grubun üyeleri arasında bulunuyor. Geçtiğimiz yılın sonunda Nokia 8 için Android Oreo güncellemesini yayınlayan şirket, Nokia 5 ve Nokia 6 için de güncellemenin dağıtımına başladı.

HMD Global adına konuya ilişkin duyuruyu, şirketin kamuoyundaki yüzü olan ürün şefi Juho Sarvikas yaptı. Sarvikas, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda güncellemeyi temsil eden kısa bir videoya da yer verdi. Söz konusu videoda Nokia’nın orta segmentteki akıllı telefonları, Android’in en yeni sürümüne adını veren Oreo bisküvileriyle birlikte görülüyor.

HMD Global’in Android Oreo güncellemelerini dağıtım hızının etkileyici olduğu rahatlıkla söylenebilir. 5 için Android Oreo betasını geçtiğimiz aralık ayında yayınlayan şirket, 6 için Android Oreo betasını ise daha da geç bir tarihte kullanıcılarla buluşturmuştu.

Nokia 5 ve Nokia 6 Android Oreo’nun en büyük özelliklerinden birinden mahrum kalacak

HMD Global, Nokia 5 ve Nokia 6 için Android Oreo güncellemesini yayınlamakta oldukça hızlı davrandı. Ancak Android Oreo’nun en önemli özelliklerinden biri, iki telefonda da kullanılamayacak. Telefon güncellemelerini oldukça kolaylaştıran Project Treble, iki telefonda da yer almayacak.

İLGİLİ HABERLER