Teknoloji

Modernleştirilmiş Nokia cep telefonlarında en son halkalar; Nokia 2720, 800 ve 110

nokia 2720

HMD klasik Nokia cep telefonlarını modern biçimlerde son birkaç yıldır tüketicilere sunuyor. Bu iş öncelikle Nokia 3310 gibi simgesel bir cihazla başlamış, daha sonra da, The Matrix filminden bildiğimiz Nokia 8110 ile devam etmişti. IFA 2019’da şirket, modernize edilmiş nostaljik telefonlara yenilerini ekliyor.

Nokia 2720 kapaklı telefon modeli, 3310 ve 8110 gibi, HMD’nin “Nokia Originals” olarak adlandırdığı serinin bir parçası oluyor. Bu seri içinde klasik Nokia tasarımını modern dokunuşlarla görüyoruz. Nokia 2720’nin özelinde, bu kapaklı telefon daha çekici bir tasarıma, 2.8 inçlik iç ekrana ve bazı yeni özelliklere kavuşuyor.

Yazılım tarafına baktığımızda bu telefonun KaiOS ile çalıştığını görüyoruz. Klasik cep telefonlarına özel olan ve işlevsellik bakımından akıllı telefonları aratmayan bu işletim sistemi Google, Google Haritalar, WhatsApp, YouTube, Facebook ve Google Asistan entegrasyonunu barındırıyor.

HMD, Asistan entegrasyonunu işletim sistemi seviyesinde iyileştirmek için çalışmalar yaptığının altını önemle çiziyor. Metin dikte etme ve uygulamaları açma gibi işler için Asistan kullanılabilecek gibi görünüyor.

Nokia 2720’nin kapağında da 1.3 inçlik bir ekran bulunuyor. Bu ekranda gelen çağrıların bilgisini görebilir ya da diğer bildirimlere bakabilirsiniz. Kapağı kaldırarak da gelen çağrıyı kolaylıkla cevaplayabilirsiniz. Görüşmeniz bittikten sonra da kapağı kapatmanız, çağrının sonlanması için yeterli oluyor. HMD, 27 saat gibi etkileyici bir bekleme süresinin bulunduğunu söylüyor. Bu da en iyi akıllı telefonu bile solda sıfır bırakacak türden görünüyor.

Modernleştirilmiş yazılıma ek olarak, HMD yeni Nokia 2720 üzerinde birkaç modern iyileştirme daha yapıyor. Çift SIM kartlı cihaz LTE desteğine de sahip. Hatta bir Wi-Fi kişisel erişim noktası gibi de kullanılabiliyor. Yani, özellikle seyahat ederken bu telefonu makul bir ikinci telefon gibi kullanabilirsiniz.

Nokia 2720, eylül ayında 89 avroluk yurt dışı fiyatıyla satışa çıkacak. Telefonun siyah veya gri renk seçenekleri bulunacak. Hangi ülkelerde satışa sunulacağı ise şu an için belirtilmedi.

HMD’den Nokia 800 ve Nokia 110

Ayrıca HMD IFA 2019’da daha fazla öne çıkan Nokia 2720 modelinin yanında Nokia 800 ve Nokia 110 gibi iki farklı cep telefonu daha çıkardı. Nokia 800 modeli, eski Nokia cihazlarının sağlamlığını hatırlatıyor, sağlam gövdesiyle dikkat çekiyor.

2720 modeli gibi, Nokia 800 de KaiOS ile çalışıyor. IP68 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklılığı belgeleniyor. MIL-STD-810G askeri dayanıklılık standartlarını destekliyor; nem, doğrudan güneş ışığı, gürültü, düşük basınç ve sıcaklık gibi unsurlara karşı da dayanıklı görünüyor.

HMD, bu telefonun iki metre yükseklikten betona düşse bile sağlam kalabileceğini iddia ediyor. Aynı zamanda dahili kanca halkası ve lastik tuşlarıyla da dağcılar ve benzer doğa sporlarıyla uğraşanlar için de ideal görünüyor. Son olarak HMD, bu telefonun tek bir şarjla 43 saat bekleme süresi sunduğunu belirtiyor. Ekim ayında 109 avro fiyat etiketiyle çıkacak.

Bir de, Nokia 105’in güncelleştirilmiş versiyonu Nokia 110 var. Bu model de birtakım multimedya yetenekleri ekliyor. 32 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD karta müzikleri yükleyerek telefonda dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda temel seviyede bir kamerası ve dahili FM radyosu da bulunuyor. 18 avroluk yurt dışı fiyatıyla eylül ayının solarına doğru satışta olacak.

Nokia Power ile gerçek kablosuz kulaklık deneyimi

Ödüllü Nokia True Wireless Kulaklıkların yakaladığı başarının ardından HMD Global, True Wireless Kulaklık ailesinin son üyesi olan True Wireless Nokia Power Kulaklıkları tanıttı. Yeni kablosuz kulaklıklar, taşınabilir şarj kılıfıyla birlikte daha uzun süre kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Toplamda 150 saat gibi çok uzun süre müzik dinlemeyi sağlayabilmek için 30 defaya kadar tekrar şarj edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER