Teknoloji

Nokia 2 için Android 8.1 Oreo beta sürümü dağıtıma çıktı

nokia 2HMD Global, ürettiği Nokia markalı akıllı telefonları segmentlerinden bağımsız olarak en güncel Android sürümleriyle buluşturma sözünü yerine getirmeyi sürdürüyor. Şirket giriş seviyesinde konumlanan Nokia 2’nin doğrudan Android 8.1 Oreo’ya yükseltileceğini geçtiğimiz ayın sonunda açıklamıştı. Finli üretici, bu vaadini gerçekleştirmek için de ilk somut adımını attı.

Bundan böyle isteyen Nokia 2 sahipleri, cihazlarına Android 8.1 Oreo’nun beta sürümünü yükleyebilecek. İndirme işlemini gerçekleştirmek için öncelikli olarak Nokia Mobile Beta Labs’e kaydolmak gerekecek. Kayıt işleminde cihaz sahiplerinden cihazlarının IMEI numarasını sisteme girmeleri isteniyor.

HMD Global, Android 8.1 Oreo’nun nihai sürümünü de ay bitmeden kullanıcılara ulaştırmayı hedefliyor. Bunun için şirketin önünde 10 gün gibi bir süre kalsa da, şirketin süreci tamamlamasının çok zor olmayacağı düşünülüyor.

Nokia 2 için güncelleme yolculuğunun Android 8.1 Oreo ile son bulmayacağı da şimdiden kesin gibi görünüyor. Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, telefon için Android P güncellemesini de yayınlamayı planladığını daha önce açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER