Teknoloji

HMD Global giriş segmentini unutmadı: Nokia 1 Plus, Nokia 3.2 ve Nokia 4.2 tanıtıldı

nokia 1 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, akıllı telefon pazarının her noktasına dokunmaya devam ediyor. Şirket, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) Nokia 1 Plus, Nokia 3.2 ve Nokia 4.2 adını taşıyan yeni giriş seviyesi akıllı telefonlarını gözler önüne çıkardı.

Nokia 1 Plus, nostaljik olarak tanımlanabilecek bir ögeyi geri getiriyor. Nokia’nın Xpress-on arka kapaklarını tekrar sahneye çıkaran telefonun arka kapağı, bir çorap değiştirirmiş gibi değiştirilebiliyor. Bir Android Go telefonu olan 1 Plus için yurt dışında sadece 99 dolar gibi bir rakam ödemek yeterli olacak.

Kutusundan Android 9 Pie Go Edition yüklü olarak çıkan telefonun kalbinde MediaTek tarafından üretilen bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon 5.45 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip.

Nokia 3.2

Nokia 3.2’de ise göze ilk olarak ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentiği çarpıyor. Buna ek olarak, aydınlatılmış güç butonu da dikkat çekiyor. Söz konusu buton, bildirim geldiğinde aydınlanıyor. Google Asistan’a erişim için ayrıca bir butona sahip olan Nokia 3.2, 13 megapiksellik bir arka kamera taşıyor ve kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkıyor.

Nokia 4.2

Nokia 4.2 ise orta segmente biraz daha yakın duruyor. 5.71 inç büyüklüğünde HD+ ekran taşıyan telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 439 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 2 veya 3 GB RAM ve 16 veya 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 400 GB daha eklenebiliyor.

Camla kaplı bir ön ve arka panele sahip olan Nokia 4.2’de de aydınlatmalı bir güç butonu bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkan Nokia 4.2, yurt dışında 169 dolar karşılığında satılacak.

Nokia 3.2 ve Nokia 4.2’nin Android One telefonları olduğunu da belirtmekte fayda var.

Nokia 1 Plus, Nokia 3.2 ve Nokia 4.2’yi tanıtan HMD Global’ın en büyük duyurusu beş arka kameraya sahip Nokia 9 PureView oldu.

İLGİLİ HABERLER