Teknoloji

Nixon Android Wear işletim sistemli saati Mission’ı tanıttı

nixon android wear mission

Ürettiği spor kol saatleriyle tanınan Nixon, Android Wear işletim sistemi barındıran akıllı saati Mission’ı görücüye çıkardı. Kaliforniya merkezli şirketin akıllı saati, suya dayanıklı kasasıyla dikkat çekiyor.

Nixon Android Wear işletim sistemli ilk saatinin kasasında polikarbonat ve çeliği tercih etmiş. Mission’ın yuvarlak, çok renkli AMOLED ekranı Gorilla Glass tarafından korunuyor. Nixon, 100 metreye kadar suya dayanıklı olan Mission’ın piyasadaki tüm akıllı saatlerden daha yüksek bir suya dayanıklılık puanı olduğuna dikkat çekiyor. Casio’nun WSD-F10 modeli, 50 metreye kadar suya dayanıklılık gösterebiliyor.

Nixon Mission, sadece su sporlarıyla ilgilenenleri cezbetmeyi hedeflemiyor. Kayak ve snowboard gibi kış sporlarını yapanlar için de Nixon’ın akıllı saati özel uygulamalar sunuyor.

Nixon Mission, Qualcomm’un kısa süre önce duyurduğu Snapdragon Wear 2100 işlemci barındırıyor. İşlemci, selefine kıyasla yüzde 30 oranında daha küçük olması ve yüzde 25 oranında daha az güç sarfetmesiyle dikkat çekiyor.

Nixon daha önce de Ultratide isimli bir akıllı saat hazırlamıştı. 300 dolarlık fiyat etiketine sahip olan Ultratide, telefonlara Bluetooth üzerinden bağlanıyor ve kullanıcılara ortamın sörf için uygun olup olmadığını haber verebiliyor. Sörf idmanlarını da takip edebilen akıllı saat, 1 yıllık pil ömrüyle de ayrıca dikkat çekiyor. Şirket, Android Wear işletim sistemli ilk akıllı saatiyle bu yöndeki çabalarını bir adım öteye taşıyor.

Nixon Mission’ın pil ömrü konusunda bir bilgi vermese de, yeni yonga seti sayesinde akıllı saatin kayda değer bir pil ömrüne sahip olması öngörülüyor. Mission’ın kesin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ise şimdilik açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER