Teknoloji

Nintendo yeni 3DS ve 3DS XL taşınabilir oyun konsollarını tanıttı

nintendo-3ds-290814

3DS serisini nihayet yenileyen Nintendo, taşınabilir oyun konsollarına ikinci analog çubuğunu ekledi. Monster Hunter gibi oyunlar için ikinci analog çubuğuyla kontrol imkanını veren Circle Pad Pro eklentisini bir süredir satan şirket, böylelikle eksik olan “hepsi bir arada” çözümünü oyun severlere sunmuş oldu.

Nintendo 3DS’in yeni tasarımları Japonca olarak gerçekleştirilen Nintendo Direct video etkinliğiyle görücüye çıkarıldı. Söz konusu yeni tasarımda analog pad’lerinin hareket düğmelerinin hemen üzerine yerleştirildiği görülüyor. Şirketin analog pad’ini GameCube oyun kumandasında bulunan “C-stick” analog çubuğuna benzetmesi dikkat çekiyor. Nintendo analog pad’ine ek olarak ZL ve ZR olarak adlandırılan iki butonu daha 3DS serisine ekledi. Serinin tasarımının daha yuvarlak hâle getirilmiş olması da göze çarpıyor.

nintendo-3ds-xl-290814

Daha önce 3.5 inç olan standart 3DS’in ekran boyutu 3.88 inç’e çıktı. 3DS XL’in 4.88 inç’lik ekranı ise herhangi bir boyut değişikliğine uğramadı. Nintendo’dan yapılan açıklamada her iki modelde de 3D görüntüleme sisteminin iyileştirildiği belirtildi. Hem 3 DS’te hem de 3DS XL’de kartuş girişleri cihazın arka tarafından ön tarafa taşınırken, şirket yeni modellerde daha hızlı işlemci kullanılması sayesinde eShop’ta dolaşımın ve mağazadan içerik indirmenin daha hızlı hâle geldiğinin altı çizildi. Nintendo’nun yakında piyasaya süreceği Amiibo figürlerinin oyunlara entegrasyonu için her iki konsolda da NFC özelliği bulunacak.

SD kart yerine microSD kart kullanımına geçen Nintendo, değiştirilebilir pil kullanımını tercih etmesiyle oyun keyfinin bölünmesini istemeyen oyuncuları mutlu edecek bir hamlenin altına imza attı. Donanımı yenileyen Nintendo, 3DS serisinin yeni yazılımla geleceğini açıkladı. Şirket yeni Xenoblade Chronicles oyununu da yenilenen 3DS cihazlarına özel olarak yayınlayacak. Yeni 3DS ve 3DS XL 11 Ekimde Japonya’da satışa sunulacak. 3DS için 16 bin yen (333 TL), 3DS XL içinse 18 bin 800 yen (392 TL) ödemek gerekecek. Yenilenen 3DS serisinin diğer pazarlarda boy göstermesi ise 2015’i bulacak.

İLGİLİ HABERLER