Teknoloji

Nintendo’dan yeni Switch bekleyenlere üzücü haber

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo CEO’su ve başkanı Shuntaro Furukawa, yatırımcılarla gerçekleştirdiği buluşmada şirketin 2020’de yeni bir Switch modeli çıkarma planının olmadığını belirtti. Şirketin finans raporunun açıklanmasından önce kurumsal yönetim politikası brifinginde konuşan Furukawa, teknik bakımdan bir farklılık barındırmayan Animal Crossing temalı Switch’e dikkat çekmeyi tercih etti.

Furukawa, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Video oyun platformlarının çerçevesinden bakıldığında Nintendo Switch’in donanım yaşam döngüsünde ‘orta yaş’ dönemine başlaması gerekiyor. Ancak biz Nintendo Switch’in daha fazla büyümesi için fırsatları kovalayabileceğimiz bir temel oluşturduğumuzu düşünüyoruz.”

Nintendo’nun 2020’de yeni bir Switch donanımı çıkarmama yaklaşımına pek de şaşırmamak gerekiyor. 2017’nin başında çıkan orijinal Switch, geçtiğimiz yıl önemli güncellemelerden geçmişti. Switch Lite modelinin yanı sıra daha uzun pil ömrü vadeden yenilenmiş bir model 2019’da kullanıcılarla buluşmuştu. Her iki konsolda da Nvidia’nın güç tüketimi bakımından daha fazla verim vadeden işlemcisi kullanılmıştı. Bu iki cihazdan daha farklı bir deneyim sunmak için Nvidia’nın daha gelişmiş bir işlemci geliştirmesi gerekiyor. Nvidia’nın da artık tabletler ve diğer mobil cihazlar için artık genel amaçlı yongalar geliştirmediğini belirtmek gerekiyor.

Nintendo Switch Lite’ın performansından memnun

İşlerin değişme ihtimali olsa da, Nintendo’nun mevcut ürün portföyünden memnun olduğu söylenebilir. Furukawa, nisan ve aralık ayları arasındaki dönemde orijinal Switch’in satışlarının yatay bir seyir izlediğini; Switch Lite’ın performansı sayesinde 2019’un sonunda toplam Switch sevkiyatı sayısının 52.48 milyon seviyesine ulaştığını belirtti. Furukawa, satılan toplam Switch sayısının ise 48 milyonu geçtiğini düşünüyor.

Furukawa, sözlerini şöyle tamamladı: “Nintendo Switch Lite’ın özel yetenekleri ve vaatleri konusunda henüz yeterince iletişim sağlamadığımızı hissediyoruz. Dolayısıyla bu konu üstüne odaklanacağız. İki Switch’in de güçlü yönlerini anlatmayı ve kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER