Teknoloji

Switch satışları Nintendo’nun yüzünü güldürmeye devam ediyor

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo geçtiğimiz temmuz ve eylül aylarını da kapsayan üç aylık dönemde 6.86 milyon Switch sevkiyatı gerçekleştirdi. Şirket, böylelikle yıllık bazda yüzde 40 oranında bir artış sağlamış oldu. Japon oyun devi, 2019’un üçüncü çeyreğinde de büyük ilgi gören Switch Lite’ı çıkarmıştı. Bu da satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 oranında artırmıştı.

Switch satışları, bir önceki çeyreğe göre de arttı. Nintendo’nun bir önceki çeyrekte satış sayısı 5.68 milyon olmuştu. Satışların artmasında 10 milyondan fazla satan Animal Crossing: New Horizons’ın önemli bir rol oynadığı söylenebilir. Oyunun toplam satış rakamı 26.04 milyonu bulurken, Mario Kart 8 Deluxe’un ardından en çok satan ikinci Switch oyunu oldu.

Nintendo’nun üçüncü çeyrekte piyasaya sürdüğü oyunlar genel anlamıyla düşük profilliydi. Ancak Super Mario 3D All-Stars ve Paper Mario: The Origami King oyunlarının satış rakamları Nintendo’nun yüzünü güldürdü.

Güçlü satış performansı, Nintendo’nun mali yılın geneline dair beklentilerini de yukarıya çekti. Şirket, 2021’in mart ayında sona erecek mali yılı 450 milyar yen gelirle tamamlamayı planlıyor. Nintendo, geçtiğimiz mayıs ayında 300 milyar dolar gelir beklediğini açıklamıştı. Japon oyun devi, yılın ilk altı ayında 291.4 milyar dolar operasyon kârı elde etti. Nintendo mali yıl boyunca 24 milyon Switch satmayı amaçlıyordu. Şirket daha önce bu hedefi 19 milyon olarak açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER