Teknoloji

Nintendo Switch satışları 20 milyona yaklaştı

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

nintendo switchNintendo mali yılının ilk çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Söz konusu finans raporu, şirketin oyun konsolu Switch’in güncel satış rakamlarına ilişkin önemli bilgiler de barındırıyor. Rapora göre, Nintendo Switch konsol satışları 30 Haziran itibarıyla 19.67 milyona ulaştı. Bu da güncel satış rakamının 20 milyonu geçmiş olması ihtimalinin kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Nintendo, geçtiğimiz nisan ayında başlayan ve 2019’un mart ayıyla birlikte sona erecek mali yılının tamamında 20 milyon Switch satmayı öngörüyor. Söz konusu dönemin ilk üç ayında sadece 1.88 milyon Switch satılmış olması, akıllarda bazı soru işaretleri oluşturuyor.

Ancak Super Smash Bros. Ultimate ve iki yeni Pokémon: Let’s Go oyununun çıkacağı yıl sonu döneminde Switch satışlarının hatırı sayılır ölçüde artması öngörülüyor.

Nintendo geride kalan üç aylık dönemde 1.51 milyar dolar gelirden 275 milyon dolar kâr elde etti. Şirket böylelikle yıllık bazda gelirini yüzde 9.1, kârını ise yüzde 88.4 oranında artırmış oldu. Mario Kart Deluxe, 10 milyon satış rakamını geçen ikinci Nintendo Switch oyunu olarak Super Mario Odyssey’in yanındaki yerini aldı. Mevcut çeyrekle birlikte The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın da bu kulübe katılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER