Manşetler

Nintendo Switch OLED duyuruldu, ekim ayında yurt dışında satışta

en iyi nintendo switch oyunları

Uzun zaman boyunca gördüğümüz dedikodular ve sızıntıların ardından Nintendo beklenen resmi duyuruyu yaptı. Nintendo Switch OLED modeli tanıtıldı.

Beklendiği üzere, yeni Switch modelinde 7 inç OLED ekran bulunacak. Bu, ilk Switch modelinde yer alan 6.3 inç OLED ekrana göre önemli bir yükseltme niteliğini taşıyor. Bu OLED ekranlı Switch, ilk modelden biraz daha uzundur ve 320 gram ile 290 gram ağırlıklı ilk modele göre biraz daha ağır. Daha büyük ve keskin ekrana, bunun yanı sıra daha ağır ve uzun gövdeye ek olarak Nintendo bu OLED ekranlı modele geniş bir ayarlanabilir ayak, genişletilmiş ses sistemi ve kablolu bağlantı sağlayan LAN portu içeren yeni bir yerleştirme istasyonu ekliyor. Ayrıca 64 GB’lık dahili hafızayı da unutmayalım. The Verge sitesinin belirttiğine göre, RAM veya işlemci tarafında ilk Switch modeline göre herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Nintendo Switch OLED modeli yurt dışında 8 Ekim 2021 tarihinde satışta olacak. Yurt dışı fiyatı 349.99 dolar olarak belirlendi. Bu durumda ilk Switch modelinden 50 dolar, Nintendo Switch Lite modelinden de 150 dolar daha pahalı olacak.

Nintendo Amerika Başkanı Doug Bowser, “Yeni Nintendo Switch (OLED modeli), elde ve masaüstü modunda oynarken yeni canlı ekranı deneyimlemek isteyen oyuncular için harika bir seçenek.” dedi. “Bu yeni modelin Switch ailesine eklenmesiyle, insanlar ister Switch (OLED modeli), ister Switch veya Switch Lite olsun, istedikleri oyun deneyimine en iyi uyan ek bir sistem seçeneğine sahip olacaklar.”

Nintendo Switch OLED TV’ye 1080p görüntü aktaracak

Güncellenen Switch modelinin 4K görüntü desteğiyle çıkarabileceğine dair bazı haberler vardı, ancak gerçekte durum böyle olmadı. İlk Nintendo Switch modeline çok benzeyen yeni OLED modeli, TV modunda 1080p görüntü çıkışı sağlıyor. Pil ömrü, LCD ve OLED modellerinde de hemen hemen aynı görünüyor.

nintendo yerleştirme istasyonu
Yeni yerleştirme istasyonu

Nintendo Switch OLED başlangıçta iki renk seçeneği sunulacak; bunlar standart neon kırmızısı, neon mavisi olacak. Ayrıca bu renk seçeneklerine ek olarak beyaz Joy-Con kumandalı beyaz bir set, siyah bir konsol ve beyaz bir yerleştirme yuvası da satışa sunulacak. Bu yeni model, önceki tüm Joy-Cons setlerinin yanı sıra Switch oyunlarının tamamıyla uyumlu olacak. Yeni OLED modeliyle ilgili daha fazla bilgiyi Nintendo’nun web sitesinde bulabilirsiniz.

Güncelleme: RAM ve işlemcinin ilk modelle aynı olduğuna dair yeni bilgi girişi yapılmıştır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER