Teknoloji

Nintendo Switch OLED için oklar sonbaharı işaret ediyor

nintendo switch

OLED ekranlı yeni Nintendo Switch için oklar eylül veya ekim ayını işaret ediyor. Bloomberg’in haberine göre, üretimin temmuz ayı itibarıyla başlayacağı söyleniyor. Konsolun duyurusunun ise E3 2021’den önce yapılabileceği belirtiliyor.

Bloomberg’in haberinde, duyurunun E3 2021’den önce yapılması sayesinde hem Nintendo’nun hem de diğer stüdyoların oyunlarını yeni Switch üzerinde gerçekleştirebileceği ifade ediliyor. Yeni Switch’te DLSS teknolojisini de destekleyen daha güçlü bir Nvidia işlemcinin bulunması ve bu sayede 4K TV çıkışı desteğinin verilmesi bekleniyor. 7 inçlik OLED ekranın ise Samsung tarafından üretileceği söyleniyor.

Haberde Nintendo’nun tedarikçilerinin çip ve bileşen kıtlığına rağmen siparişleri tamamlama konusunda kendilerine güvendikleri bilgisi de veriliyor. Switch’in bileşenlerindeki rekabetin rakip konsollardaki bileşenlere kıyasla daha az olduğuna dikkat çekilirken, tüketicilerden yoğun talep gelmesi durumunda sıkıntıyla karşılaşılabileceği uyarısı da yapılıyor.

OLED ekranlı Nintendo Switch için stok sıkıntısı yaşanması beklenmese de, mevcut Switch’i bulmak uzun süre zor olmuştu. Özellikle geçtiğimiz yıl pandeminin başlangıç döneminde artan talep nedeniyle Nintendo Switch stoklarında da sıkıntı yaşanmıştı.

İLGİLİ HABERLER