Teknoloji

Nintendo Switch için özel bir kablosuz NES kumandası çıkarıyor

Nintendo Switch konsolu için yeni bir kablosuz NES oyun kumandası çıkarıyor. Şirket böylelikle yeni çevrimiçi abonelik servisine ekleyeceği klasik oyunların orijinal kumanda tasarımıyla oynanmasını mümkün kılacak.

PSN ve Xbox Live gibi servislere benzer bir yapıda işleyecek olan Nintendo Switch Online, 18 Eylül itibarıyla faaliyete geçecek. Öncelikli olarak 20 klasik oyun servis üzerinde ücretsiz olarak oynanabilecek. Bu sayı ilerleyen dönemde artacak.

Nintendo‘nun yeni oyun kumandası yurt dışında aralık ayının ortasında satışa sunulacak. Fiyat etiketinde ise 59.99 dolar yazacak. Ancak şirketin ürün sayfasında verdiği bilgiler, bu kumandanın dileyen herkes tarafından satın alınmasının mümkün olmayacağını gösteriyor. Sayfada Switch Online üyesi kişilerin birer tane oyun kumandası alabileceği ve deneme üyeliği sırasında bunun mümkün olmayacağı belirtiliyor.

nintendo switch nesYeni kumanda için ön sipariş dönemi, 18 Eylül’de Nintendo Switch Online‘ın faaliyete geçmesiyle başlayacak. Bir set halinde satılacak aksesuarın kutusundan iki kumanda çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER