Teknoloji

Nintendo: Haziran ayında yeni bir Switch duyurmayı planlıyoruz

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo Switch için daha uygun fiyatlı, çocuklar için daha kullanışlı bir versiyonun üzerinde çalışıldığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin bu konsolu haziran ayında gerçekleştirilecek E3 2019’da duyuracağına dair söylentiler son zamanlarda artsa da, Nintendo’dan gelen açıklama bu ihtimali şu an için rafa kaldırdı.

Japonya’nın Osaka şehrinde gazetecilere konuşan Nintendo CEO’su Shuntaro Furukawa, şu ifadeleri kullandı: “Biz sürekli olarak yeni donanımlar üzerinde çalışıyoruz ve bunları duyurmaya hazır hâle geldiğimizde duyuruyoruz. Ancak şu an için E3’te duyuru yapmak gibi bir planımız bulunmuyor.”

Furukawa bu sözleriyle yeni Switch’in haziran ayında tanıtılabileceğine dair iddiaları da yalanlamış oluyor. Haziran ayında yapılacak duyurunun E3’ten sonra gerçekleştirilmesi de ihtimaller dahilinde görünse de, CEO’dan gelen açıklamayla birlikte bu ihtimalin çok küçük hâle geldiği söylenebilir.

Daha güçlü bir Switch versiyonu hakkındaki dedikodular da çok uzun süredir devam ediyor. Bloomberg’in haberinde şirketin ilk olarak daha “mütevazı bir iyileştirme” peşinde olduğu söyleniyor. Buna rağmen, Nintendo’nun Switch’teki ivmesini koruması için bir yenilemeye ihtiyaç duyduğu da açık biçimde görülüyor. Bugüne kadar 34.74 milyon Switch satan şirket, son çeyrekte de 2.47 milyon konsol satmayı başardı. Nintendo’nun bir yıl önce aynı çeyrekte sattığı Switch sayısı 2.93 milyon seviyesindeydi.

Super Mario Maker 2, Fire Emblem: Three Houses veThe Legend of Zelda: Link’s Awakening gibi oyunlar sayesinde Nintendo Switch satışlarının artması mümkün olsa da, mevcut kullanıcılarda bir kez daha hareketlenme oluşturmak için yeni bir Switch’e ihtiyaç duyuluyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER