Teknoloji

Fuze Code Studio çocuklara Nintendo Switch üzerinde kodlama öğretecek

nintendo switch fuze code studioÇocuklara kodlamayı öğretmeyi hedefleyen soylu çabalar arasına son olarak Fuze da katıldı.

Fuze, kendi programlama dili Fuze BASIC’i oluşturmuştu. Bu programlama dili, Microsoft’un bir şirket olarak oluşumunda temel rolünü oynayan, ayrıca Apple II veya Commodore 64 için bir program yazmış kişi için daha şekilli bir kod yazma deneyimi sunan klasic BASIC programlama dilinin bir türevi niteliğini taşıyor. Şimdi Fuze BASIC Switch oyun konsolunu da desteklemeye başlıyor.

Fuze Code Studio, Nintendo Today’in belirttiğine göre, Fuze BASIC’i kullanarak 2D ve 3D oyun yazımına olanak sağlayacak. Joy-Con sensörlere ve kontrollere erişim imkanı sunarken aynı zamanda oyun grafikleri ve sesleriyle kullanıcıların kendi oyunlarını geliştirmelerini mümkün kılacak. Yazı yazmak için Fuze’un ekran üst klavyesini kullanmak veya bir USB klavye bağlamak da mümkün olacak. Nintendo Switch’in resmi klavyesini de kullanmak imkan dahilinde bulunuyor.

nintendo switch fuze code studio

Breakout oyununa ait örnek bir ekran görüntüsü Switch üzerinde nasıl bir kodlama deneyiminin beklediği noktasından ipucu veriyor. Fotoğrafta görünen kod, elmalar bitinceye kadar elmaları yediğiniz, metin bazlı bir macera oyununa benziyor gibi görünüyor.

Fuze Code Studio Nintendo konsolları üzerindeki ilk geliştirici deneyimi değil

Nintendo’nun oyun konsolları üzerinde oyun yazma deneyimlerine yeni sayılmayız. Daha önce de Nintendo 3DS üzerinde SmileBASIC gibi, BASIC tabanlı sistemler görmüştük. Fuze Code Studio’nun önümüzdeki yaz Switch eShop üzerinden dağıtıma çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER