EğlenceTeknoloji

Yeni Nintendo Switch’iniz için en iyi oyunlar

nintendo switch en iyi oyunlar

Nintendo Switch’in çıkışının üstünden neredeyse üç yıllık bir süre geçmiş durumda. Switch’in çıkışından bu yana pek çok şey de değişmiş durumda. Artık Nintendo’nun tablet/konsol melezi cihazı için çok sayıda oyun bulmak ve çevrimiçi hizmetlerden yararlanmak mümkün. Yeni yılı yeni bir Nintendo Switch ile karşılayanların keyifle oynayabilecekleri oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Pokémon Sword ve Pokémon Shield

Sword ve Shield, son yıllardaki en iyi Pokémon deneyimlerinden birini yansıtıyor. Switch’in ikili doğasından en iyi şekilde yararlanan oyunda oyuncular bir yandan hareket hâlinde Pokémon yakalarken, diğer yandan da büyük ekranlı televizyonda yeni ve kaliteli grafiklerin tadını çıkarmak mümkün oluyor. Çok oyunculu deneyimler, keşfedilecek açık uçlu bir “Vahşi Bölge” barındıran oyunlarda, görevleri daha modern hâle getirecek çeşitli dokunuşlar da yapılmış.

Untitled Goose Game

Muhtemelen daha önce hiç kaz olduğunuzu hayal etmemişsinizdir. Kaza dönüşmeniz durumunda yol açabileceğiniz hasarı, Untitled Goose Game ile görebilirsiniz. Oyuncular kontrol ettikleri kazla küçük bir köyde mümkün olduğunca fazla oranda zarar vermeye çalışıyor.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Link’s Awakening teknik olarak yeni bir oyun değil. Orijinal Game Boy için hazırlanan oyunun yeniden yapılmış versiyonu olan oyun, çok kapsamlı olduğu için tamamen yeniymiş gibi bir hissiyat yaratmayı başarıyor.

Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem serisi çok uzun bir süredir hayatımızda. Three Houses ise serinin genel çizgisinden şimdiye kadarki en büyük sapma olarak değerlendirilebilir. Seriyle özdeşleşen gerilim ve taktiksel mücadele korunurken, oyuncuları sihirli akademide öğretmen gibi gösteren yeni yaşam simülasyonu da farklı kapılar açıyor. Bu sihirli akademinin akıllara Harry Potter serisinin okulu Hogwarts’ı getiriyor.

Super Mario Maker 2

Super Mario serisinin genelinden farklı bir yerde duran Super Mario Maker 2, yine de sevilecek çok fazla unsur barındırıyor. Oyunda yapılacakları tüketmek için oyunu çok uzun bir süre boyunca oynamak gerekiyor. Yenilikçi bölümlerin bulunduğu tek kişilik maceraların yanı sıra oyuncular kendi bölümlerini de hazırlayabiliyor. Başka oyuncular tarafından hazırlanan bölümleri oynamanın da mümkün olduğunu belirtelim.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3, 2010’lu yılların en iyi açık dünya oyunları arasında bulunuyor. Switch versiyonu sayesinde The Witcher 3‘ü her yerde oynamak mümkün hâle geliyor. Oyun hâlihazırda beş yaşında olsa da, Switch versiyonunda da yer alan ekstra içerikler deneyimi çok daha keyifli hâle getiriyor.

Luigi’s Mansion 3

Luigi’nin son macerası, tipik bir korku oyunu değil. İşin özünde bir “kaba komedi” olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Luigi’s Mansion 3‘te Mario’nun kardeşi arkadaşlarını perili bir otelden kurtarmak için çalışıyor. Luigi’nin attığı her adımdan korkması, süreci daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER