Teknoloji

Nintendo NES Classic haziran ayında PS4 ve Xbox One’dan fazla sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo nes classic2018’in haziran ayı Nintendo için oldukça iyi geçmiş gibi görünüyor. Mario Tennis Aces’ın yüksek satış performansı sayesinde işin içine dijital satışlar dahil edilmeden bile ayın en çok satış yapan oyun yayıncısı olan şirket, Kuzey Amerika’da konsol satışlarında da benzer bir başarıyı tekrarladı. Nintendo NES Classic geçtiğimiz haziran ayında Kuzey Amerika’da PS4 ve Xbox One’dan fazla sattı.

NES, Nintendo tarafından 2016’da yeniden canlandırılmıştı. Geçtiğimiz yıl satışları durdurulan NES Classic, haziran ayının sonlarında bir kez daha sahalara dönmüştü. Araştırma şirketi NPD’ye ait veriler 3 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasını kapsadığı için 29 Haziran’da yeniden satışa sunulan NES Classic kısa süre içinde PS4 ve Xbox One gibi rakiplerinden fazla satmayı başardı.

NPD oyun satışları rakamlarını 1995’ten bu yana izliyor. Nintendo ise aynı yıl Kuzey Amerika’da NES satışlarına son vermişti. Dolayısıyla NES Classic’in haziran ayındaki başarısının en azından kayıtların tutulduğu dönemde bir ilk olduğunu söylemek gerekiyor. ABD’deki genel oyun konsolu satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre arttığı belirtilirken, bu artan satışlardan kârlı çıkan taraf ise Sony oldu. ABD’de PlayStation 4’ün 300 dolar, NES Classic’in ise 60 dolar karşılığında satıldığını düşününce bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor.

Nintendo NES Classic, yeniden dönüşünün ardından gösterdiği performansla daima raflarda bulunması gereken bir ürün olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Bu başarının Nintendo’nun önümüzdeki dönemde konsolla ilgili vereceği kararlarda etkili olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER