Eğlence

Nintendo Miitomo’nun fişini çekiyor

nintendo miitomoNintendo Miitomo ile akıllı telefon uygulamalarına merhaba demişti. Japon oyun devi, kendisi açısından sembolik bir önemi bulunan Miitomo’nun fişini çekme kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, oyunda kullanılan para biriminin satışının sonlandırıldığı belirtildi.

Miitomo’nun kapıları, 9 Mayıs itibarıyla tamamen kapanacak. Oyuncular o tarihe kadar sisteme giriş yaparak bonus olarak oyun parası kazanmaya devam edebilecek. Nintendo kullanılmayan veya kullanılamayan oyun paraları için de kullanıcılara para iadesi yapacak.

Miitomo’nun büyük bir sansasyon yarattığını söylemek mümkün değil. Yine de, henüz iki yıllık bir mazisi bulunan ve belli bir kitle oluşturan bir uygulamanın bu kadar sakin biçimde sonlandırılması ilginç bir tercih olarak değerlendirilebilir. Nintendo’nun tescilli avatarları Mii’leri kullanan Miitomo, gerçek arkadaşlarla farklı biçimde sosyalleşmeyi de mümkün kılmıştı.

Nintendo Miitomo ile açtığı yoldan daha geleneksel oyunlarla yürüyor

Nintendo Miitomo ile başlattığı mobil yolculuğunda artık geleneksel oyunlarla yürüyor. Animal Crossing ve Fire Emblem gibi klasik oyunlarını mobil cihazlara uyarlayan şirket, bu stratejisinin gidişatından memnun görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER