EğlenceManşetler

Nintendo Mario Kart’ı akıllı telefonlara getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo, akıllı telefonların yolunu tutacak yeni oyunlarını açıkladı. Bunların arasında dikkat çekici bir başlık da var ki, o Mario Kart. Mario Kart Tour adlı bir uygulamanın gelecek mali yıl içinde satışa çıkacağı belirtildi. Yani Nisan 2018 ile Mart 2019 arasındaki dönemde gelecek.

Mario Kart Tour‘un varlığı dışında herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak Mario Kart‘ın Nintendo’nun en büyük oyunlarından bir tanesi olduğu ortaya çıktı. Nintendo, 14.86 milyon Switch konsolunun satıldığını, bu rakamın yarısı kadar da Mario Kart 8 Deluxe‘ün tüketicilere sunulduğunu kaydetti. Üstelik bu oyun Wii U ile birlikte 8 milyon kopyalık satışa da ulaşmıştı.

Nintendo gelecekte daha fazla mobil oyun çıkaracak gibi görünüyor. Şirket 2017 için başlangıçta beş akıllı telefon oyunu planlamıştı; ancak Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp ve sonu pek iyi bitmeyen Miitomo sosyal uygulamasını çıkarabildi. Bu arada geçen yıl içinde Nintendo’nun Legend of Zelda mobil oyunu için çalıştığı haberleri de çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER