Teknoloji

Nintendo Labo ile Switch kullanıcılarının önünde yeni ufuklar açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo laboNintendo Labo adını taşıyan maket araç setini duyurdu. Kartondan yapılan araç setiyle Switch sahibi çocuklara hayal güçlerini konuşturarak konsolu farklı bir oyun aracına dönüştürme imkanı sunuluyor. Labo ile Switch sahipleri bir piyano yapıp konsola monte ederek piyano çalışabiliyor veya bir motosiklet oyununu kendi yaptıkları gidon ile oynayabiliyor. Dileyen kullanıcılar, Labo ile bir ev yapıp içini Switch ile renklendiriyor.

Labo birbirinden bağımsız kitler olarak satışa sunulacak. Her kitte kullanım amacına uygun olarak yerleştirilmiş özel parçalar da bulunacak. İlgili yazılımın bulunduğu Switch kartuşları da kutudan çıkacak. Kartonlar kutudan kesilmiş biçimde çıkacak. Böylelikle çocuklara montaj dışında bir iş kalmayacak.

Nintendo’nun ilk iki Labo seti, şirketin Labo için açtığı internet sitesi üzerinden ön satışa sunuldu. 70 dolar karşılığında satılacak paketlerden birinde piyano, motosiklet ve ev yapım araçları yer alacak. 80 dolarlık paket ise çocuklara ve her yaştan teknoloji meraklılarına giyilebilir bir robot kiti sunuyor.

Nintendo Labo nisan ayında satışa sunulacak

Eğitim ve eğlenceyi bir araya getirmeyi amaçlayan Nintendo Labo, nisan ayında satışa sunulacak. Labo ABD’de 20 Nisan, Avrupa’da ise 27 Nisan’da raflarda olacak. Şirket, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için New York ve San Francisco’da özel stüdyo etkinlikleri düzenleyecek.

İLGİLİ HABERLER