EğlenceTeknoloji

Nintendo kullanıcı hesaplarına yapılan saldırıyı doğruladı

nintendo e3 2023

Nintendo, 160 bin hesabı etkileyen saldırının ardından NNID ile kullanıcı hesaplarına giriş yapılması özelliğini askıya aldı. Nintendo’dan yapılan açıklamada, giriş ID’lerinin ve şifrelerin bazı çevreler tarafından ele geçirildiğini ve bunların nisan ayının başından bu yana hesaplara erişim için kullanıldığı belirtildi.

Rumuzlar, doğum tarihleri, ülke bilgileri ve e-posta adreslerinin saldırı sonucunda siber korsanların eline geçmiş olabileceği ifade edildi. Bilgileri ele geçirilen hesaplardan bazıları üzerinden sahte satın almalar yapıldığı da belirtiliyor. Nintendo’dan yapılan açıklamada tüm kullanıcılara çift aşamalı doğrulama sistemine geçmeleri önerildi.

Saldırıdan etkilenen hesapların şifreleri sıfırlanırken, hesaplara NNID ile giriş özelliği de yukarıda belirttiğimiz gibi askıya alındı. Bu eski NNID’ler 3DS ve Wii U cihazlarda kullanılıyordu. Nintendo’nun Switch’te kullandığı Nintendo hesapları ise şimdiye kadar NNID ile eşleştirilebiliyordu.

Çıkan haberlerde ele geçirilen hesaplarla çeşitli dijital unsurların satın alındığı belirtilmişti. Nintendo’nun hesaplarında bu tarz aktiviteler görülen kullanıcılardan kendisiyle temasa geçmesini istediği biliniyor. Şirket böylelikle yapılan şüpheli işlemler üzerinde derinlemesine bir inceleme gerçekleştirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER