Teknoloji

Nikon’dan profesyoneller için yetenekli yeni lens: Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S

nikon nikkor Z 24-70mm f/2.8 S

Nikon, tam çerçeveli aynasız kameraları Z6 ve Z7 için geliştirdiği lensi duyurduNikkor Z 24-70mm f/2.8 S şirketin S serisi olarak adlandırdığı mevcut lens dörtlüsünün yanında yerini alacak. Söz konusu dörtlü Z 35mm f/1.8 S, Z 50mm f/1.8 S, Nikkor Z24-70mm f/4 S ve kısa süre önce duyurulan Nikkor Z 14-30mm f/4 S modellerinden oluşuyor.

Nikon’un yeni lensinin hedef kitlesinde portre, manzara, düğün ve benzeri etkinliklerin fotoğraflarını çeken profesyonel fotoğrafçılar bulunuyor. Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S’te S serisinin diğer üyelerinde olmayan çeşitli özelliklerin varlığı dikkat çekiyor. Söz konusu özellikler arasında da ARNEO lens kaplaması öne çıkıyor. Mevcut Nano Kristal Kaplama teknolojisinin yanına eklenen ARNEO, ışık saçılmasını ve gölgelenmeyi minimuma indirmeyi hedefliyor. Nano Kristal Kaplama teknolojisinde lensin içine ışık çapraz olarak alınırken, ARNEO da ışık dikey olarak giriyor.

Nikon’un yeni lensinin özellikleri bununla sınırlı kalmıyor. L-Fn adını taşıyan fonksiyon butonu, 20 ayrı özelliği aktif hâle getirmek için kullanılabiliyor. Organik EL Lens bilgi paneli ise sadece odak mesafesini ve alan derinliğini göstermekle sınırlı kalmıyor. Pozlama ve odaklama uzunluğu gibi bilgiler de bu panelde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S, serinin manuel odaklama halkasına sahip ilk üyesi olma özelliğini taşıyor.

Nikon, Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S’i önümüzdeki iki ay içinde satışa sunacak. Lensin ABD’deki fiyat etiketinde 2299.95 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER