Nikon gelecek hafta düzenlenecek Photokina fuarına günler kala menteşeyle açı verilebilir LCD ekranlı ilk full-frame DSLR kamerasının, Nikon D750’nin duyurusunu gerçekleştirdi.
D610 ve D810’un arasına konumlandırılan D750 bu iki modelin özelliklerini dengeli şekilde bünyesinde bulunduruyor. D610’un 24.3 megapiksel sensörünün yanında D810’un 51 noktalı otomatik odak sistemi yer alıyor. Çok yüksek çözünürlük aramayanlar için D750 mükemmel bir denge kuruyor gibi görünüyor.
Arkadaki açılı ekran 3.2 inç büyüklüğe sahip. Sol kenardaki hızlı erişim komut tuşlarının yanı sıra diğer ayarlara erişimi sağlayan bir “i” butonu da gövdede yer alıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

RedMagic 12 Pro+ henüz tanıtılmadan performans yarışında öne geçti

Uygun fiyatlı Honor X5ds çift ekranlı tasarımıyla geldi

Samsung Exynos 2700 üretimine başladı, gözler Galaxy S27 Ultra’da

Trump yönetimi yapay zekâ yarışında yeni ekibini kurdu

Apple’ın yeni CEO’su tasarım stüdyosunda çok daha fazla zaman geçiriyor
Tam donanımlı olmasına rağmen Nikon D750 sahip olduğu 750 gr. ağırlıkla çantaya rahatlıkla sığıyor. Makineye adını da veren bu ağırlığın en büyük nedeni gövdede karbon fiber termoplastik ve magnezyum alaşım gibi iki materyalin kullanılmış olması.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Nikon’un Expeed 4 görüntü işleme motoruna sahip olan Nikon D750’nin sensörü değişken aydınlatma koşullarında iyi işler çıkarabiliyor. ISO 100-12800 hassasiyet aralığı standart olarak sunuluyor, ancak isteğe göre ISO 50-51200 aralığına kadar genişletilebiliyor. İşlemci motoru saniyede 60 kare hıznda 1080p video kayıt gerçekleştirmeye de izin veriyor.
Çözünürlük D810 modelindekine göre yüzde 50 daha düşük olduğundan, D750 bu durumu seri çekim tarafında bir avantaja dönüştürüyor ve saniyede 6.5 kare çekim gerçekleştirebiliyor.
Dahili Wi-Fi desteği sayesinde akıllı cihazla fotoğraf paylaşımını kolay şekilde gerçekleştirirken EN-EL15 batarya da benzer kuzenlerinden şarj başına daha uzun süre dayanıyor.
Nikon D750’nin 23 Eylül tarihinden itibaren yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor. Ürünün sadece gövdesi 1800 pound fiyat etiketine sahip olacak.










