Teknoloji

Nike engelliler için özel spor ayakkabısı tasarladı

nike-zoom-soldier-8-flyease-140715-1

Nike, gerek tekstil ürünlerinde gerek ayakkabılarında yeni teknolojileri denemekten korkmamasıyla tanınıyor. Şirketin farklı teknolojileri deneme konusundaki arzusunun son örneği de Zoom Soldier 8 adını taşıyan engelliler için tasarlanmış spor ayakkabısı oldu. Nike Zoom Soldier 8 Flyease’in kolunu kaybetmiş olanlar, serebral palsi hastaların veya felç nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayanlar tarafından rahatça kullanılmasını ise şirketin “Flyease” ismini verdiği teknoloji sağlıyor.

Topuk etrafında dolaşan sıradışı bir fermuar mekanizması barındıran bu teknoloji, tek elle ayakkabıyı bağlamayı kolaylaştırıyor. Flyease sayesinde ayakkabıyı açmak veya kapatmak tek elle gerçekleştirilebiliyor.

nike-zoom-soldier-8-flyease-140715-2

Fast Company’de yer alan habere göre; Nike, Flyease fermuar teknolojisinin geliştirme çalışmalarına 7 yıl önce başladı. Nike CEO’su Scott Parker, şirket çalışanlarından birinin felç geçirdikten sonra sağ kolunu hareket ettiremez hâle gelmesi üzerine Kıdemli Sporcu İnovasyon Direktörü Tobie Hatfield’dan özel bir istekte bulundu ve çalışana yardım edecek bir teknolojinin geliştirilmesini istedi. Duyuruya rağmen, Nike Flyease’in araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam etmeyi planlıyor. Flyease teknolojisine sahip Nike Zoom Soldier 8 Flyease, 16 Temmuzda satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER